27 / 04 / 2024

Yapı Kredi'den konut finansmanlarındaki kampanyalarla ekonomiye katkı! 

Yapı Kredi'den konut finansmanlarındaki kampanyalarla ekonomiye katkı! 

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Yapı Kredi olarak konut finansmanlarında gerçekleştirilen kampanyalarla ekonomiye katkılarını sürdürdüklerini belirtti...



Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erün, Türkiye'nin en büyük üçüncü özel bankası olarak, bu zor dönemde de insanı merkeze koyan 'Hizmette Sınır Yoktur' anlayışıyla ülke ekonomisini ve toplumu desteklemeyi sürdürdüklerini dile getirerek belirterek, şöyle konuştu:

"Yapı Kredi olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde de ülkemize ve toplumumuza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek ve kesintisiz hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Birinci çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi artırarak, ülkemize 336,6 milyar TL kaynak sağladık. TL kredilerdeki büyümemiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 161,3 milyar TL oldu."

Yapı Kredi den konut finansmanlarındaki kampanyalarla ekonomiye katkı! 

Erün, bu kapsamda, bugüne kadar 340 bine yakın müşterinin ödemesini ertelediklerine dikkat çekti ve şunları kaydetti:

"Yine bireysel ve tüzel müşterilerimizin günlük bankacılık ihtiyaçları ve ticari faaliyetlerini mevcut limitlerle destekledik ve gerekirse ek limit çıkarttık. Öte yandan, salgının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla devreye alınan Hazine destekli, KGF kefaletli 'Çek Ödeme Destek' ve 'Opex Kredi Destek' paketlerine katılarak ülke ekonomisine olan desteğimizi artırdık. Konut ve taşıt finansmanlarında düzenlediğimiz kampanyalarla da ekonomiye katkımızı sürdürdük. Bununla birlikte, ATM'lerimiz ve dijital kanallarımız üzerinden yapılan para transferlerinden de hiçbir ücret almadık."

Konut kredilerinde faiz oranları kaç oldu? 


Geri Dön