28 / 03 / 2024

Yapı ve Restorasyon Fuarı bugün başlıyor!

Yapı ve Restorasyon Fuarı bugün başlıyor!

Yapı ve Restorasyon Fuarı YAPEX bugün Antalya Expo Center'da 23'ncü kez kapılarını açıyor. Fuarda 300'ün üzerinde firma yer alıyor.



Antalya EXPO Center'da bu yıl 23'üncü kez düzenlenen Yapı ve Restorasyon Fuarı YAPEX bugün kapılarını açıyor. Fuarda 300'ün üzerinde firma yer alıyor.


Yapı ve Restorasyon Fuarı YAPEX bugün Antalya Expo Center'da 23'ncü kez kapılarını açıyor. İnşaat ve restorasyon sektörüyle ilgili binlerce yeni ürün, malzeme ve teknolojik uygulamalarla dolu olacak fuarda ayrıca biribirinden zengin profesyonel ticaret etkinlikleri ve mesleki eğitim programları da düzenlenecek. 300'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın yer aldığı fuarı bu yıl 40 değişik şehirden gelecek ziyaretçi gruplarının izlemesi bekleniyor. Turizmin başkenti Antalya'da yüksek sezonun sona erip otellerin yenileme ve tadilata girdiği bu dönemde açılan YAPEX, bu konuyla ilgili herkesin imdadına yetişiyor. Restorasyon konusunda en yeni ve ekolojik malzemeleri arayanlar YAPEX'te hepsini bir arada bulma imkanına kavuşuyor. 


YENİLENEBİLİR ENERJİ 


YAPEX'te yer alacak konulardan birisi de yenilenebilir enerji dünyası olacak. Dört mevsim verimli güneş ışınları alan Antalya, yenilenebilir enerjide çok önemli avantajlara sahip. Solar enerji teknolojileri YAPEX'de sergilenecek. Ayrıca Elektrik Mühendisleri Odası düzenlediği etkinlikler ile güneş enerjisi yatırımları konusunu tüm boyutlarıyla ele alacak. Özellikle otel ve iş merkezi yatırımcılarını son derece yakından ilgilendiren bu konu YAPEX salonlarında tüm detaylarıyla anlatılacak. 


DOĞALGAZ KULLANIMI


Antalya coğrafyasının doğalgaz alt yapısıyla donatılıyor olmasıyla bu konu da YAPEX'in ilgi alanına girdi. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi YAPEX'de 'Antalya Doğalgazla Tanışıyor' başlığı ile düzenleyeceği mesleki bilgilendirme toplantıları ile halkı ve yerel idarecileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Alanya'dan İzmir'e kadar uzanan sahil bandındaki turizm tesislerinde her yıl sezon bitiminde yoğun bir yenileme süreci yaşanıyor. Dünya turizminin değişen alışkanlık ve beklentilerine ve değişen standartlara paralel olarak otellerde ekolojik ürün ve malzeme kullanımı da önem arz ediyor. YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda bu yıl ekolojik ürünler oldukça ön plana çıkıyor. Turizm tesislerinin teknik yönetici ve yatırımcıları çok özel ürün ve malzemelerle YAPEX'de tanışacak. 


Sabah



Haber Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şöyle yer aldı...


Antalya'da 300'e yakın katılımcının stant açtığı ve 30 bin ziyaretçinin beklendiği Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda konuşan Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, "Fuarda bu yıl güneş enerjili stantlar ilgi görüyor. Ziyaretçiler artık yeşil oteller, yeşil yapılar, yenilenebilir enerjileri görmek istiyor" dedi. 


Antalya'da bu yıl 23'üncü defa düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı Antalya Expo Center'de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Baş Danışmanı ibrahim Evrim, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı. 300'ün üzerinde yerli ve yabana firmanın stant açtığı fuara 40 farklı ilden ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Baş Danışmanı ibrahim Evrim, fuarın inşaat ve yapı sektörüne olan katkısına değinen bir konuşma yaptı. Özellikle yapı sektörünün turizm sektörüyle iç içe olduğuna değinen Evrim, fuarı ziyaret edeceklerin yapı ve restorasyon alanında çok farklı bilgilere sahip olacağını söyledi. Türkiye'nin uluslararası alana ulaşması için bu türden fuarların sıkça yapılması gerektiğini belirten Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, "Türkiye'ye terörle bakanlara kültürle ve varlığımızla cevap vereceğiz. 

Stantlarıyla birlikte herkesin birbirini görerek bir nitelik yükseltme yarışma girdiği yer haline geliyor. Teknolojiyle birlikte restorasyonda bir seviye yükseldi" dedi. 


30 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 

Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, fuarm katılan yabancılar sayesinde uluslararası bir boyut kazandıklarını söyledi. Özellikle bu yıl turizm ağırlı stantlarda güneş enerjili yenilenebilir sistemlerin daha ağırlıklı olarak sergilendiklerini ve ziyaretçilerin daha çok betona alternatif yapı elemanlarını görmeyi tercih ettiğini ifade eden Onkar, şöyle konuştu: "Şu anda uluslararası alanda hitap edecek bir hale geldik. Fuarımız da 300'e yakın stant var. Hindistan, Almanya, Arnavutluk ve Kore'den katılımcılarımız var. Restorasyon bölümünde yerel yönetimlerin yaptığı yenileme çalışmalarını sergiledikleri alanlarımız var. Turizm sektörü bizim için çok önemli. Ürün grubumuz ihtiyaçlara göre her yıl değişiyor. Bu yıl solar enerji grubumuz ön plana çıktı. Güneş enerjisinden bina ısıtmak ve elektrik üretmek gibi çalışmaları burada görebilirsiniz. Fuara gelen ziyaretçilerimiz yeşil oteller, yeşil yapılar görmek istiyor. Y enilenebilir enerjileri görmek istiyor. Bu açından betondan biraz uzaklaşınca ahşap ortaya çıkıyor. Bu yıl iniş çıkışların çok olduğu bir yıl oldu. Bundan inşaat sektörü de olumsuz etkilendi. Buna rağmen stantlarda bir heyecan var. Bu dinamizm beklentileri yüksek tutuyor. Pazardaki son kullanıcıda bu formu ilgiyle izleyecektir. Geçen yıl 25-30 bin arası ziyaretçi katılmıştır. 

Bu yıl da aynı rakamları bekliyoruz" dedi. Onkar, ayrıca yarın düzenlenecek olan yerel yönetimlerin katıldığı Tarihi Kentler Birliği restorasyon yarışmasında da sergilenen projelerden seçılenlerin ödül alacağını belirtti. Fuar açılışın ardından ziyaretçilerin ve protokolün stantları incelemesiyle devam etti. Fuarın 21 Kasım tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön