28 / 03 / 2024

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler ne olmalıdır? Yanıtı haberimizde...



Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

İnşaatı bitmiş ve içerisinde yaşamın olduğu yapılarda iç yüksekliklerin minimum 2.40 metre olması gerekiyor. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre söz konusu yapılarda iç yükseklikler bu rakamdan az olamıyor.


Ancak yine yönetmelikte yer alan hükümlere göre, iskan edilmeyen katların yüksekliği 2.20 metre olabiliyor.


Konut, iş yeri gibi yapıların iç yüksekliklerinin ne olması gerektiğini belirttik. Gelelim oyun salonları, kahvehane gibi bölümlerin iç yüksekliklerine.


Yönetmeliğe göre bu tarz yerlerin de iç yüksekliğinin minimum 3.50 metre olması gerekiyor. Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıda yer alıyor.


İç Yükseklikler

Madde 26 - 

1) Genel olarak binalarda, içerisinde insan oturan, yatan, çalışan bölümlerin bitmiş tavan yüksekliği döşeme kaplaması üstünden tavan sıvası ve varsa dekorasyon kaplaması altına kadar 2.40 metreden az olamaz. Diğer servis bölümleri ve iskân edilmeyen katların yüksekliği 2.20 metre olabilir.


2) Düğün ve oyun salonları, kahvehane ve benzeri gibi insanların toplu olarak uzun süre içinde kaldığı bölümlerin yükseklikleri döşeme kaplaması üstünden tavam sıvası ve varsa dekorasyon kaplaması altına kadar ise 3.50 metre den az olamaz.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön