19 / 04 / 2024

Yapıtek'in hisseleri İtalyan inşaat grubuna satıldı!

Yapıtek'in hisseleri İtalyan inşaat grubuna satıldı!

Çimbeton' un bünyesinde faaliyet gösteren Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş' nin hisseleri, inşaat sektöründe faaliyet gösteren İtalya merkezli Caltagirone Grup' a satıldı..




Çimbeton'dan yapılan açıklama şöyle:


Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş., şirketimiz liderliğinde 1987 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir şirket olmakla birlikte grubumuzun ana iş konusu olan çimento ve hazırbeton üretimi ve satışı konularına odaklanma anlayışı çerçevesinde faaliyetlerine ara vermiş ve uzun süredir inşaat sektöründe herhangi bir faaliyeti söz konusu olmamıştır.


Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş'de şirketimize ait bulunan ve Yapıtek Yapı Teknolojisi San. ve Tic. A.Ş. ödenmiş sermayesinin %1,25'ini temsil eden toplam 624,98 -TL. nominal değerdeki 62.498 adet hisse senedi 2.500 Euro bedelle, Caltagirone Grup'a ait İspanya'da yerleşik Inmobiliaria y Construcciones TORRESOL S.A.'ya satılarak devredilmiştir. İtalya merkezli Caltagirone Grup ana ortağımız Cementir Holding'in de dahil olduğu, gerek ulusal gerekse uluslararası inşaat sektöründe tecrübeli bir gruptur. 



Geri Dön