26 / 04 / 2024

Ert Yapı Market inşaat malzemelerini tek çatı altında satıyor!

Ert Yapı Market inşaat malzemelerini tek çatı altında satıyor!

Yaklaşık 20 yıl önce kurulan Ert Yapı Market, inşaat malzemelerinin satışını tek bir çatı altında topluyor. Ve bu işte sektörünün öncüsü konumunda yer alıyor.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında ''Babasına kendini ispatlarken yapı markette öncü oldu'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Tam 270 alt sektörü harekete geçirdiği için, en önemli sektörlerin başında inşaat gelir. Hemen hemen her mahallede inşaat malzemesi satan dükkanlara rastlamanız mümkün. Hele ki son 20 yılda bu sektörde dev yapı marketler oldukça fazlalaştı. Kuşkusuz bu marketler inşaat malzemesi sektörünün en önemli oyuncuları. Ancak her işte olduğu gibi bu alanda da ihtisaslaşma oldukça önemli. İşte Ert Yapı Market, ıslak hacim denilen banyo, mutfak gibi alanlardaki başta seramik olmak üzere inşaat malzemelerinin satışını tek bir çatı altında topluyor. Ve bu işte sektörünün öncüsü konumunda.

Sektörün öncüsü olmanın hikayesi ise oldukça ilginç. Çünkü hikaye, bir çocuğun kendisini babasına ispat etme girişimi ile başlıyor. Şöyle ki; şu an 32 yaşında olan Ert Yapı Market’in Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yılmaz, şirketi kurmadan önce hem okuyor hem de babası ile birlikte çalıyor. Babası o zamanlar bir yandan konut yapımı gerçekleştirirken bir yandan da 1.200 noktaya inşaat ürünleri tedarik eden Yılmaz Yapı’yı yönetiyor.

Askerde şirket kurdu, mağaza açtı

Okuduğu dönemde ödüllü projelere imza atan Ertuğrul Yılmaz üniversiteden mimar olarak mezun olduktan sonra “Toptancılık sektörü sıkıntı yaşıyor. Ben kendi işimi kurmak istiyorum” diyerek babasından para istiyor. Babasından o zaman gerekli desteği alamayan Yılmaz, askerliğini tamamlamak istiyor. Babası da desteği askerdeyken veriyor. Ama borç olarak. Babasına kendini ispat etmek isteyen Yılmaz, askerliğin bitmesini beklemeden şirket kuruluşuna başlıyor. 15 günde 500 metrekarelik bir mağazanın kuruluşunu gerçekleştiriyor. Mimar olduğu için mağazanın içini tamamen kendisi dizayn ediyor. Bütün bunları askerde olduğu için Messenger ve webcam üzerinden gerçekleştiriyor.

Kendi elemanını kendi yetiştiriyor

Ert Yapı Market, şu an ıslak hacimli ürün satışında en büyük oyuncu olarak öne çıkıyor. Trakya bölgesine yoğunlaşan şirket, pandemi sürecinde Çerkezköy’de iki tane, Lüleburgaz’da ve Çorlu’da olmak üzere pandemide toplam 4 mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açtığı her mağaza, ilk açtığı mağazanın onlarca katına ulaştı. Bugün Ert Yapı bünyesinde 10 bin metrekarelik mağazalar bile yer alıyor.

İstanbul ve Trakya’da 9 mağazaya ulaşan Ert Yapı Market, aynı zamanda 24 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin 2022 hedefi 20 mağazaya ulaşmak. Tüm Türkiye’de tanınır hale geldikten sonra ise başta Afrika olmak üzere dünyaya açılmak. Kendi elemanlarını kendi yetiştiren Ertuğrul Yılmaz, Çorlu’daki mağazasını ise adeta bir okul gibi kullanıyor. Diğer il ve ilçelerde çalışacak elemanlar 2-3 ay Çorlu mağazasında eğitim alarak görev yerlerine gidiyor.


Geri Dön