20 / 04 / 2024

Real Merter tekstilcileri tek çatı altında topluyor!

Real Merter tekstilcileri tek çatı altında topluyor!

Merter'de dağınık yerlerde bulunan tekstil toplantıcıları, Real Merter projesiyle tek çatı altında toplanıyor. AVM'nin içinde 155 mağaza bulunuyor.



Merter'de dağınık halde sokaklarda bulunan tekstilcileri bir araya getirmeyi planlayan Real Merter projesinin esnafa büyük kolaylık sağlaması planlanıyor. 


92 bin 500 metrekare kapalı alanda hayata geçirilen Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin içinde 155 mağaza bulunuyor. AVM'nin İstanbul ve diğer illerden gelen, yurt dışında da ticaret yapan tüm mağaza sahiplerine avantaj sağlayacağı belirtildi.


Oliv Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin Oliv Yapı A.Ş. ve Vizyon Yapı A.Ş'nin konsorsiyumunda yapıldığını söyledi. Dokumacı, Real Merter Toptan Tekstil AVM'nin iğneden ipliğe toptan alışveriş merkezi olacağını belirtti.


Projenin temel ulaşım araçları ve yollarına yakın lokasyonda yer aldığını açıklayan Dokumacı, AVM'nin konforlu ve prestijli bir ticari alan yaratacağını ve başta Güngören ve Merter'de yerleşik toptancılar olmak üzere tekstilcileri bir araya toplayacağı ifadelerini kullandı.


Dokumacı, AVM'nin en büyük özelliğinin, Güngören-Merter bölgesindeki alt ve orta gelir grubundaki firmaların markalaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu firmaların artacak iş potansiyelleriyle uluslararası arenaya çıkacak konuma geleceklerini vurgulayan Dokumacı, "Real Merter, bölgedeki atıl vaziyeti, kötü binaları, çirkin yapıyı güzel mimari tarza dönüştürecek bir proje" dedi. 


Projenin bir diğer ortağı olan Vizyon yapı A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Naci Kesik ise  Real Merter'in öncü bir proje olacağını söyleyerek, "İlgiden şimdiden memnunuz, tahminlerimizin çok üzerinde. Şu anda hem Türki Cumhuriyetlerin hem Rusların ilgisi büyük. Bulgaristan ve Romanya'dan talepler var. Aynı zamanda Zeytinburnu'ndaki, Osmanbey'deki, Laleli'deki tekstilcilerin, Maraş'tan tutun, Denizli'ye kadar tekstille uğraşanların buraya ciddi bir şekilde müspet bir bakışları var. Çünkü karlı bir proje yaptık" ifadelerini kullandı.


AVM'nin Kiralama ve Yönetim danışmanlığını yürüten Ali İhsan Atar Danışmanlığın sahibi Ali İhsan Atar, Anadolu'daki toptancılar ve perakendecilere seslenerek yatırım çağrısında bulundu. Atar, "Çok uygun şartlarda 40 metre kareden 350 metre kareye kadar çok güzel kullanışlı mağazalarımız var. Gelip burada yer kiralayabilirler. Ürünlerini iç piyasa ve yurt dışına pazarlama şansını biz onlara burada vereceğiz. Anadolu'daki perakendecilere de sesleniyorum. Gelip buradan mallarını çok uygun ve rahat şekilde alabilirler" diye konuştu.



Dünya


Geri Dön