26 / 04 / 2024

Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL'ye kadar yardım yapılacak!

Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL'ye kadar yardım yapılacak!

Dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardımlar hız kesmeden devam edecek. Peki yakacak yardımı nedir? Yakacak yardımını kimler alabilir? Tüm detaylar haberimizde...



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, belediye, büyükşehir belediyesine gidecek vatandaşların da formları doğru doldurması gerekiyor. Yakacak yardımından yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlar faydalanabilmektedir. Muhtaçlık sınırının altında olmamasına rağmen bir şekilde yakacak yardımı alan vatandaşlar durum anlaşıldığı zaman ceza alırlar ve aldıkları yardımları faiziyle geri öderler. Kişiler ödeme yapmadığı takdirde yakacak yardımı alınan kurum mahkeme hakkını saklı tutar. Yakacak yardımı için başvuru yapacak vatandaşlar ALO 153 Beyaz Masa ya da ALO 183, ALO 144 numaralarını da arayarak başvuru oluşturabilmektedir.

 Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL ye kadar yardım yapılacak!

YAKACAK YARDIMINI KİMLER ALABİLİR

Sigortalı bir işi veya düzenli bir geliri olmayan vatandaşlar  yakacak yardımı alabilir. İşsiz ve geliri olmayan, muhtaçlık sınırı altında yaşayan, yetim ve öksüz, eşinden boşanan ya da eşi vefat eden kadınlar, 65 yaş üzeri yaşlılar, gazi ve şehit yakınları, yoksul asker yakınları, afet yaşayan kişiler, engelli ve kronik hastalığı olan, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen mülteci ve sığınmacılar yakacak yardımından yararlanabilir.

Yakacak yardımı başvurusu yapıldıktan sonraki 14 gün içinde sonuçlanır ve 1 ay içinde yardımlarını almaya başlarlar. Giderek başvuru yapacak vatandaşların yanlarında kimlik kartlarını ve kira sözleşmesi aslı ya da fotokopisini de götürmesi gerekiyor. Aynı durumda özel bir duruma sahip olan ve başvuru yapacak vatandaşların bu durumu belgelemeleri gerekiyor.

 Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL ye kadar yardım yapılacak!

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI

Doğalgaz ile ısınan vatandaşlar da fatura desteği için başvurabiliyor. Belediye, vakıf ya da e-Devlet üzerinden doğalgaz fatura yardımına başvuru yapılabilir. Doğalgaz yardımı başvuruları onaylanan vatandaşlar yılda iki kez olmak üzere toplam 2.500 TL'ye kadar yardım alabilirler.

Dar gelirlilere ilaç gibi gelecek müjde! Başvuranın hesabına tık 1.000 TL yatacak! Sakın ama sakın kaçırmayın!
Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!
BDDK Aralık 2022 verilerini açıkladı! Borç miktarı dudak uçuklattı

Geri Dön