19 / 04 / 2024

Yarın milyonlarca insan için kritik gün!

Yarın milyonlarca insan için kritik gün!

Milyonlarca vatandaş için yarın önemli bir gün. 1.100 lira olan emekli bayram ikramiyesinden, esnaf desteklerinden, yapılandırma avantajından, Genel Sağlık Sigortası borcunu az ödemeyle kapatma fırsatından yararlanmak için son gün 30 Nisan...



30 Nisan tarihi milyonlar için çok kritik bir gün... Bin 100 liralık emekli bayram ikramiyesinden, esnaf desteklerinden, yapılandırma avantajından, Genel Sağlık Sigortası borcunu az ödemeyle kapatma fırsatından yararlanmak için yarın son  fırsat...

1- YENİ EMEKLİYE 1.100 TL

A Haber'de yer alan habere göre; emekliler, dul ve yetimler Ramazan Bayramı ikramiyesi almka için hazırlık yaparken, ikramyelerden yeni aylık bağlananlar da faydalanabilecek.

Yasaya göre, ikramiye almaya hak kazanabilmek için bayramın olduğu ayda emekli aylığının bağlanmış olması gerekiyor. Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs'a denk geldiği için Mayıs'ta aylık bağlananlar ikramiyeyi almaya hak kazanıyor. Ödemeden yararlanabilmek için de 30 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar aylık başvurusu yapmak gerekiyor. Başvuruyu yapıldığı taktirde bu yıl içerisinde 2 ikramiyeyi de alma hakkınız doğuyor.

Yarın milyonlarca insan için kritik gün!

2- GSS BORCUNA ÖDEME KOLAYLIĞI

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanların, borçlarını kapatabilmeleri için son gün yarın...

Peki bu borç ödeme kolaylığından kimler yararlanacak? 31 Ağustos 2020 ve öncesine ait GSS prim borcu olan vatandaşlar, gelir testi sonucu borcu çıkanlar bu fırsattan faydalanabilecek.

Yarın milyonlarca insan için kritik gün!

3- YAPILANDIRMA SON ŞANS

Prim boru olanların yapılandırma kapsamında kapatmak isteyenlerin 30 Nisan'da yani yarın işemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Peki prim borcu kapatma kimler için? Nasıl düzeltilecek? Taksit ödeyene de imkan var mı? İşte prim borcu ödemek için bilinmesi gerekenler...

Prim borcu olan kişiler içinde yapılandırmaya başvuran borçlular içerisinde ilk taksitini ödeyemeyenler, peşin ödemesini yapmamış olanlara öncelik tanıyarak ödemelerini yaaprak borçlarını kapatabilecekler.

Borcu olan kişilerin, en geç yarın başvuruda bulunması gerekiyor. Tercih edilen ödeme planı değiştirilerek taksit yerine peşin ödeme seçilip gecikme zammı ve ana parasının ödenmesi gerekiyor.

Ödemeler de bazı kolaylıklar sağlanıyor. İlk taksiti ödeyenler tercih değiştirebilecek. Borcu olanların 30 Nisan'a kadar peşin ödemeye geçebilecek ve kalan borçtaki enflasyon farkının yarısı silinecek.

Yarın milyonlarca insan için kritik gün!

4- ESNAFA 3'LÜ DESTEK

Esnafa yönelik 3 büyük destekten yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi 30 Nisan son tarih...

İşte bu destekler:

KİRA VE HİBE DESTEĞİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadelede en çok etkilenelerden biri de esnaflar oldu. Esnafların yükünü hafifletmek ve destek olmak için devlt tarafından kira ve hibe desteği sağlanıyor.  Bu desteklerden, basit usulde vergilendirilen küçük esnaf. (Terzi, berber, kantinci, çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafe işletenler, kırtasiye gibi). Ödemeler, 3 ay boyunca ayda 1.000 lira hibe desteği şeklinde olacak. Ayrıca yine 3 ay boyunca aylık büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde 500 lira kira desteği sağlanacak. Bu desteklerden faydalanmak isteyen esnafların başvurularını  e-Devlet üzerinden yapması gerekiyor.

CİRO KAYBI DESTEĞİ

Pandemi dolayısıyla kısıtlamalardan etkilenen ve cirosu 3 milyon liranın altında olup 2020 yılında yüzde 50 ve fazla kayıp yaşayan lokanta restoran ve kafeler için bu destek sağlanacak.

Bu iş yerlerine kayıp cironun yüzde 3'ü ödenecek. Bu rakam 2 bin liradan az, 40 bin liradan çok olmayacak.
Yine başvurular e-Devlet'ten yapılacak.

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde! Borçlarınızdan kurtulacaksınız!

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön