18 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: Fas'ta 30 bin konutluk inşaat için ön araştırma yaptık!

Yaşar Aşçıoğlu: Fas'ta 30 bin konutluk inşaat için ön araştırma yaptık!

Rezidans duayeni Yaşar Aşçıoğlu, geçen yıl ortak olduğu Bin Laden Group'la Fas'ta 30 bin konutluk proje için görüşmeler yapıyor. Aşçıoğlu "İstikrar var. Fonlar kapımızı çalıyor" dedi




Sektörde rezidans duayeni olarak bilinen Yaşar Aşçıoğlu, Türkiye'deki yatırımlarının yanına uluslararası projeleri de ekliyor. Dünyanın en büyük inşaat gruplarından biri olan Suudi Bin Laden'le ortak şirket kuran Aşçıoğlu Group Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Fas'ta 30 bin konutluk inşaat için ön araştırma yaptık" dedi. Yerel seçimlerden sonra yaşanan siyasi istikrar sayesinde birçok büyük fonun ertelediği görüşmelere yeniden başladıklarını belirten Aşçıoğlu "Fas projesi de bu istikrarın bir sonucu. Büyük bütçeli fonlar Türkiye'ye gelmeye hazır" diye konuştu. 


MORALİMİZ YÜKSELDİ 

Dev fonların kendisinden proje istediğini söyleyen Aşçıoğlu, bunların verdiği teşvikle İstanbul'un görüntüsünü değiştirecek bir proje hazırlamaya başladıklarını söyledi. Aşçıoğlu "Benim bu çalışma şevkim istikrar sonrası gelen yatırımcılarla arttı. Moralimiz yükseldi. ABD, Rusya ve Körfez'den geliyorlar" dedi. Ataköy'deki projeyle ilgili de bilgi veren Yaşar Aşçıoğlu, satışların 'çok iyi' gittiğini söyledi. Ataköy'deki ilk Selenium konseptinin olacağı projenin halen ön satış aşamasında olduğunu vurgulayan Aşçıoğlu "Opsiyonlu satışta yüzde 50'ye yaklaştık. Haziran sonuna kadar 320 konutun tamamı satarız" dedi. 


RİSK ALMADAN BAŞARI OLMAZ 

İşlerin hızlı gitmesi için sektörün önündeki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Aşçıoğlu, "Risk almadan başarı gelmiyor. Hükümet bu riski alıyor ve ülke bu nedenle şahlandı" dedi. 


METREKARESİ 5 BİNDEN BAŞLIYOR

Projede metrekare fiyatlarının 5-8 bin lira arasında değiştiğini ve bittiğinde yüzde 50 prim hedeflediklerini belirten Aşçıoğlu, "Buranın hemen yanındaki arsayı da aldık. Yeni aldığımız araziye de 250 dairelik bir proje yapacağız" açıklamasında bulundu.


İŞADAMLARINI TEK PARTİ İLGİLENDİRİYOR

Yaşar Aşçıoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde çıkacak sonucun istikrarı bozması durumunda yaşanılacakları düşünmek bile istemediğini söyledi. Aşçıoğlu "İstikrarı bozacak bir sonuç olsaydı ülke çıkarları açısından çok hoş olmayacaktı. İşadamlarını parti ilgilendirmiyor. Önemli olan tek parti iktidarının kurulması ve iş bilen bir hükümetin kurulması" dedi. Mevcut hükümetin başarı için risk aldığını söyleyen Aşçıoğlu, "İşadamları milyarlarca dolarlık ihalelere istikrar olduğu için girebiliyor. 2 milyar dolarlık Kazlıçeşme ihalesinde ikinci olduk. Sözleşme seçim sonuçlanana kadar imzalanmadı. Biz de ikinci iyi teklifi vermiştik. Sonra 17 Aralık operasyonu patladı. Biz 'eyvah' dedik. Bu teklifi istikrar olduğu için vermiştik. İstikrarsız ortamda 2 milyar dolarlık ihale bizde kalsa felaket olurdu" diye konuştu.


Sabah



Geri Dön