19 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu Seyrantepe'de iddialı!

Yaşar Aşçıoğlu Seyrantepe'de iddialı!

Yaşar Aşçıoğlu, Seyrantepe ihalesini kazanırsa, buna karşılık Ali Sami Yen Stadı'nı alacak



Bu gerçekleşirse halen elinde bulunan Likör Fabrikası arazisi ile stadınkini birleştirmeyi planlayan Aşçıoğlu, buraya 4 kuleli çarşı ve rezidans kompleksi inşa etmeyi hedefliyor...Aslen Trabzonlu olan ve Trabzonspor'u tutan müteahhit Yaşar Aşçıoğlu, Galatasaray Kulübü için inşa edilmeye başlanan, ancak kısa süre önce ihalesi iptal edilen Seyrantepe (Aslantepe) Stat Projesi'ni almak için çok iddialı görünüyor.

İSTANBUL'U SİMGELEYECEK

 “Galatasaraylılar'ın hayalini ben gerçekleştirmek istiyorum” diyen Aşçıoğlu, ihaleyi kazanırsa elinde bulunan Mecidiyeköy'deki 24 bin metrekarelik Likör Fabrikası arazi ile Aslantepe ihalesi karşılığı alacağı 36 bin metrekarelik Ali Sami Yen Stadı arazisini birleştirmeyi planlıyor. Aşçıoğlu, bu büyük alanda, İstanbul'u simgeleyecek 4 kuleli rezidans ve alışveriş merkezinden oluşacak kompleks bir yapıya imza atmak istiyor.

600 MİLYON $'LIK HARCAMA

Bu birleşme ile Aşçıoğlu, İstanbul'un en değerli semtlerinden biri olan Mecidiyeköy'ün “VIP” sahibi de olacak. Fulya, Gayrettepe, Şişli hattında bir dizi büyük yapı projesine imza atan Aşçıoğlu, yeni hedefiyle ilgili şunları anlattı:

“Likör fabrikası arazisi üzerine yapacağımız inşaat projesi bitti. Şimdi ruhsat almayı bekliyoruz. Daha önce Seyrantepe'yi alan Eren Talu ile Ali Sami Yen arazisi için ortaklık yapmak istemiştik. Çünkü iki arazinin birleşmesiyle büyük ölçekli projeler yapılabilirdi. Ancak olmamıştı. Bugün yeninden açılan ihaleye de özellikle bu nedenle girmek istiyorum. Şayet, ihaleyi kazanırsam, Seyrantepe ve öteki iki projeyle birlikte toplamı 600 milyon dolara çıkacak büyük bir projeyi, İsviçreli ve Türk ortaklarımla gerçekleştirme imkanı bulacağız.”

27 TEMMUZ SON TARİH

Eren Talu'ya verilen, ancak yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle  TOKİ  tarafından iptal edilen Seyrantepe Projesi için açılacak yeni ihalede başvuru tarihi 27 Temmuz'da son bulacak. TOKİ, yeni ihale tarihini daha sonra açıklayacak.
Perihan Çakıroğlu/Bugün


Geri Dön