29 / 03 / 2024

Yaşar Tabur: Biz yıkmazsak deprem yıkacak!

Yaşar Tabur: Biz yıkmazsak deprem yıkacak!

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur yaşanan depremin ardından bir açıklama yayınladı. Tabur, "Dün yaşanmış olan 6 şiddetindeki deprem, 2. Derece deprem kuşağında olan Antalya'ya bir uyarı niteliğinde olmuştur." dedi...




AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur yaşanan depremin ardından bir açıklama yayınladı. Tabur, "Dün yaşanmış olan 6 şiddetindeki deprem, 2. Derece deprem kuşağında olan Antalya'ya bir uyarı niteliğinde olmuştur. Ülkemizde 6 şiddetin üzerinde yaşanan depremlerde ciddi can ve mal kaybının oluştuğu bilinen bir gerçektir. Depreme karşı duyarlı olmanın gereği olarak, vakit kaybetmeden binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek durumundayız. Kentsel dönüşüm yasasından faydalanmak sureti ile bu yenilemeyi hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Kent yöneticilerimizin yeterince ilgi göstermediği kentsel dönüşüme, halkımız sahip çıkmalı ve yöneticilere baskı oluşturmalıdır. Belediye başkanları oy kaybederiz kaygısı ile bu konudan uzak durarak büyük vebal üstlenmektedirler" dedi. 


Akaydın umursamadı Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yaşar Tabur, "Kentimizde bulunan mevcut binaların neredeyse yarısı, deprem riski dikkate alınmadan inşa edilmiştir. 


Yıllarca 4. derece deprem kuşağında olduğu iddia edilen kentimizde yapılmış olan binalar, bu kriterlere göre inşa edilmiştir. Ayrıca 80'li yıllar dahil, kentimizde kum ve taş ocakları bulunmadığı için, inşaatlarda kullanılan malzemeler Konyaaltı ve Lara kumsallarından kaçak yollardan temin edilmiştir. Bu şekilde inşa edilmiş olan binaları, biz yıkmaksak depremin yıkacağı aşikârdır. Beş yıldan bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmakta olan Sayın Akaydın Kentsel Dönüşüm Yasasını ağzına bile almamıştır. Kentimizin göz ardı edilmeye devam edilen en büyük sorunu, kentsel dönüşümdür" diye konuştu. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön