25 / 04 / 2024

Yassıada projesinin temeli bugün atılıyor!

Yassıada projesinin temeli bugün atılıyor!

Yassıada projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle atılıyor. Yassıada projesi yap-işlet-devret yöntemiyle TOBB tarafından gerçekleştirilecek. Adnan Menderes'in yargılandığı Yassıada'ya bugün ilk kazma vuruluyor...




Yassıada projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle atılıyor. Adnan Menderes'in yargılandığı Yassıada ve yakınındaki Sivriada'nın imara açılacağı 2013 yılında gündeme gelmişti.


Yassıada ve Sivriada işte böyle olacak!


Doğal tarihi ve sit alanında olan adalardan önce Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi adıyla tanıtılan Yassıada'da inşaat başlayacak. Yassıada projesi yap-işlet-devret yöntemiyle TOBB tarafından gerçekleştirilecek.


Yassıada ve Sivriada projeleri imzalanan protokolle TOBB iştiraki Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye verildi. Bugün yapılacak temel atma töreni saat 11:00'da başlıyor.


103 bin 700 metrekare büyüklüğündeki proje TOBB tarafından 30 yıl süreyle işletilerek, daha sonra bakanlığa devredilecek. Yassıada projesinde cafe, restoranlar, müze, konferans salonu, sergi salonları, dini tesisler, teraslar, 27 Mayıs'ı canlandırma yeri, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, spor salonları, konaklama yeri, otopark olacak.



Geri Dön