20 / 04 / 2024

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak...



YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARINIZ İÇİN YENİ DÖNEM

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KADSİS) projesininin kapsamı genişletildi. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile iş birliğine giderek vatandaşa yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri sunan Fiziki Altın Tasarruf Sistemi'ni (FATSİS) açıkladı.

 Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

KADSİS ile vatandaşlar, banka hesaplarındaki altınlarını istedikleri zaman fiziki olarak geri alabiliyor. FATSİS uygulaması ile altın yatırımcıları, vade sonunda istedikleri zaman TL hesaplarında biriken kur korumalı bakiyelerini alabileceği gibi vade başlangıcında yatırdıkları gram altınlarını üzerine eklenen yüzde 3 getirisi ile birlikte altın hesaplarında tutmayı tercih edebilir.  Her 2 durumda da en az yüzde 3'lük getiri, TCMB güvencesi kapsamında oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön