25 / 04 / 2024

Yatırım tutarına göre vatandaşlık izni!

Yatırım tutarına göre vatandaşlık izni!

Birer birer krize giren ülkeler, vatandaşlık hakkını da gelir kapısına çevirdi. Yatırım yapan veya mevduat getiren yabancıya farklı tarifelerle vatandaşlık hakkı sunuluyor.Ülkesindeki bankalara para yatırana pasaport veren firmalarda var...



Küresel ekonomik krizde başka ülkelerden yatırımcı çekmek isteyen ülkeler, girişimcilere vize muafiyetinden vatandaşlık hakkına kadar çeşitli olanaklar sunuyor. 


Son yıllarda adı ekonomik krizle anılan Akdeniz'in gözde tatil yerlerinden Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, finansal sistemini güçlendirmek için yatırımcılara 3 milyon euro karşılığı tüm Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan pasaport veriyor. 


Krizin en fazla etkilediği ülkelerden İrlanda'da 500 bin euroluk yatırımını eğitim, sağlık, sanat veya spor alanlarındaki kamu projelerine aktaranlara bu ülkede yaşama hakkı veriliyor. 


Slovakya vatandaşlığı isteyenler 1 milyon euro, Macaristan vatandaşlığı isteyenler de 250 bin euroluk yatırımı göze almak zorunda. Sıkıntılı ekonomiler daha da ucuz Bulgaristan, 250 bin Euro yatırım veya 300 bin euroluk gayrimenkul alımı karşılığında oturma hakkı verirken, birkaç yıl içerisinde de vatandaşlık hakkı tanıyor. Makedonya'da 400 bin Euro yatırım yapan ve ülke vatandaşlarına istihdam sağlayanlara vatandaşlık fırsatı sunuyor. Avrupa'nın işsizlik rekorunu kıran Portekiz ve İspanya, krizden çıkmak için yabancılara konut satışlarını arttırmaya çabalıyor. İspanya, 160 bin Euro ve üzerinde gayrimenkul alımlarında oturma izni veriyor. Portekiz, 500 bin euro değerinde gayrimenkul alımları ikamet hakkına olanak tanıyor. 1 milyon Euroluk yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı sunuyor. 


Vatan


Geri Dön