26 / 04 / 2024

Yatırımcılar altına dayalı kira sertifikasını seçti!

Yatırımcılar altına dayalı kira sertifikasını seçti!

Hazine Müsteşarlığı tarafından geliştirilen "faize dayalı altın sertifikası" ve "kira getirisi sağlayan altına dayalı kira sertifikası" sistemi ile yastık altındaki altınlar değer kazandı. 



Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Hazine Müsteşarlığının Türkiye genelinde 81 ilde 2-27 Ekim tarihleri arasında başlattığı ve  44 Ziraat Bankası şubesi aracılığıyla çıkardığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için 12 bin 800 vatandaş talepte bulunurken 370 milyon lira değerinde yaklaşık 2,5 ton altın yastık altından çıkarıldı ve değerlendirildi. 

 

Vatandaşların büyük bir kısmı altına dayalı kira sertifikasına ilgi gösterdi. Vatandaşların yüzde 54'ü altına dayalı kira sertifikası, yüzde 46'sı ise altın tahviline yatırım yaptı. 

 

Bu oranlardan yola çıkarak 6 bin 912 vatandaş, gayrimenkul alım satımına ve bunun kiralanmasına dayalı yatırım aracı olan 'altına dayalı kira sertifikası'nı seçti. Projeye kadın yatırımların ilgisi daha fazla oldu. 


Kira sertifikasının vatandaşa getirisi
Altına dayalı kira sertifikası, gayrimenkulün kiralanmasından elde edilen kira gelirini, payları oranında dağıtılıyor. Altına dayalı kira gelir sertifikası,  kira sözleşmesi uyarınca altın fiyatına endeksli olarak belirlenirken, yatırımcısına altın fiyatına endeksli Türk lirası cinsi kira getirisi sağlıyor.


Geri Dön