25 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu!

Altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu!

Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen altına dayalı kira sertifikası için başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu..



Fiziki altını bulunan bireysel yatırımcılara belirli bir getiri sağlayarak yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç ediliyor.


Altına Dayalı Kira Sertifikası alacak müşteriler, yastık altında duran altınlarını kayıp çalınma riski olmadan, devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanına sahip oluyor.


Talep toplama yöntemi ile yapılacak Altına Dayalı Kira Sertifikası ihraçları için müşteri talepleri Ziraat Bankası tarafından kabul edilecek.


Altına dayalı kira sertifikası için başvurular 4 etap halinde kabul edilecek. Altına dayalı kira sertifikası için 1. etap başvuruları 02 - 06 Ekim 2017, 2. etap başvuruları 09 - 13 Ekim 2017, 3. etap başvuruları 16 - 20 Ekim 2017, 4. etap başvuruları ise 13 - 27 Ekim 2017 tarihlerinde yapılabilecek.


İhraç edilecek Altına Dayalı Kira Sertifikasının yapısı, 2012 yılından itibaren yurt içi piyasalarda ihracı gerçekleştirilen diğer Kira Sertifikalarında olduğu gibi gayrimenkul alım satımına ve söz konusu gayrimenkulun kiralanmasına dayalı bir Kira Sertifikası olup, bu kapsamda, Kira Sertifikası ihracına ilişkin işlemlere yönelik adımlar altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu kapsamında açıklanıyor.



Altına dayalı kira sertifikası yatırımcı kılavuzu için tıklayın



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön