19 / 04 / 2024

Yavuz Işık: Her yıl 700 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Yavuz Işık: Her yıl 700 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, her yıl 700 bin konutun yenilenmesi gerekiyor." dedi




Türkiye Hazır Beton Birliği 296.Yönetim Kurulu Toplantısı, yönetim kurulunda yer alan Karabüklü işadamı Mehmet Yılmaz’ın ev sahipliğinde Safranbolu Havuzlu Asmazlar Konağında gerçekleşti. Toplantıya Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hazır beton birliği yönetim kurulu üyeleri, Yavuz Işık başkanlığında katılım gösterdi.


Toplantı ile ilgili bilgi veren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Yönetim kurulu üyeleri ile Safranbolu’da bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.


15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de inşaat sektörü ve hazır beton sektörü oldukça sıkıntılı günler yaşadığını anlatan Işık, “Yılın ilk 6 ayında ciddi bir büyüme vardı. Özellik ikinci çeyrek büyümede yaklaşık yüzde 6.2 büyümeyi yakaladık. İnşaat sektörü de yüzde 6’nın üzerinde büyüme gerçekleştirmişti. Eylül ayını baz aldığımız da hem hazır beton hem de inşaat sektöründe ciddi bir azalma görüyoruz. Bu bizim azmimizi kırmayarak, daha fazla çalışmaya sevk edecek. Birkaç ay içersinde bunarlı telefi ederiz” dedi.



“İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifidir”


Türkiye ürettiği 150 milyon metreküp hazır beton ile Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü sırada olduğunu da kaydeden Yavuz Işık, “Yaklaşık 38 bin insansı bünyemizde istihdam ediyoruz. İnşaat sektörünün Gayri Milli Hasıla içindeki payı yaklaşık yüzde 5.7’dir. Diğer tedarikçileri ile birlikte bu yüzde 22’ye kadar gelmekte ve Türkiye’de milli gelirin 800 milyar dolar olduğunu düşünürsek, bunun 170 milyar dolarlık kısmına denk gelmekte. İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifidir ve en büyük dinamiğidir” ifadesinde bulundu.


“Her yıl 700 bin konut yapılacak”


Hazır Beton Birliğinin öncelikli ve birinci hedefi Türkiye’de standartlara uygun kaliteli binaların yapılması olduğunu da belirten Işık, “THBB olarak sloganımız ‘Depremler insanı öldürmüyor, depreme dayanaksız çürük binalar insanı öldürüyor” Biz depreme dayanıklı sağlık binalar yaparsak, deprem insanlarımızı öldürmez mal ve can kayıplarına yol açmaz. Kentsel dönüşüm projeleri altında Türkiye’de toplam konut envanteri çıkarıldı. Ülkemizde 20 milyon konutun 7 milyon’u depreme dayanaksız olarak çıktı.


Bunlar yıkılıp yedinden yapılması lazım. Hükümet belli bir program dahilinde 10 yıl içinde yenilmeyi düşünüyor ve buda her yıl 700 bin konutun yenilenmesi gerektiği demektir. Önümüzdeki yıllarda hazır beton ve inşaat sektörüne ciddi görevler düşecek. Kısa zamanda Türkiye’de depreme dayanıklı konutlar üretilecek” diye konuştu.



Karabük Net Haber


Geri Dön