25 / 04 / 2024

Yavuz Selim Madenli: Mersin'de dönüşüm kaçınılmaz!

Yavuz Selim Madenli: Mersin'de dönüşüm kaçınılmaz!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, her geçen gün hem nüfus hem de potansiyel olarak büyümekte olan Mersin'de artık kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi.



Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, her geçen gün hem nüfus hem de potansiyel olarak büyümekte olan Mersin'de artık kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyledi. Konu ile ilgili yerel yönetimlere çağrıda bulunan Madenli, "Mersin'de eskiyen ve yıpranan kent merkezi başta olmak üzere, afet riski altındaki binaların tespit edilerek dönüşümlerinin bir an önce sağlanması lazım" dedi. 

Mersin'de kentsel dönüşüm ile ilgili henüz somut bir adım atılmazken, konu ile ilgili açıklama Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madeııli'den geldi. Hem nüfus hem de kent olarak büyümekte olan Mersin'de kentsel dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu savunan Madenli, yazılı açıklamasında; Mersin'de eskiyen ve yıpranan kent merkezi başta olmak üzere, afet riski altındaki binaların tespit edilerek dönüşümlerinin biran önce sağlanması lazım" dedi. 


Konu ile ilgili yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Madenli, "Kentsel dönüşümün kentin merkezi konumundaki Akdeniz ilçesinde başlaması kaçınılmaz. Çünkü kent merkezinde bulunan eski ve çarpık yapılaşma artık Mersin'e yakışır bir biçimde düzenlenmeli ve dönüşüm acil olarak sağlanmalı" dedi. 


HAK SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLMEMELİ 

Kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilirken hak sahiplerinin de mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Madenli, "Başta bu proje hayata geçirilirken hak sahiplerinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşamadan 'yerinde ev sahibi olması' planlanmalı. Yaşları 30'u, hatta 50'yi geçmiş binalarda bir ön rapor hazırlandıktan sonra, Mersin'deki belediyelere de örnek olacak bir çalışma başlatılmalı. Bu konuda Belediyelerimize büyük iş düşüyor. Belediyeler Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili lokomotif görevini üstlenirse hem kentin çehresi değişir hem de başta kent merkezindeki çarpık yapılaşma ortadan kalkacaktır" ifadelerini kullandı .


Hakimiyet


Geri Dön