19 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.



İtalyan ortak Astaldi’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki paylarını satmaya hazırlandığı gündeme geldi. Astaldi tarafı konu ile ilgili açıklama yapmadı. Firmanın Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini Çin devletine satacağı iddia edildi.

Sözcü'de yer alana habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang geçen hafta yaptığı açıklamada köprüye olan ilgilerini açıkça dile getirdi. İtalyan Astaldi’nin Kurumsal İletişim Sorumlusu Alessandra Onorati, konu hakkında Astaldi'nin bir görüş bildirmeyeceğini söyledi.

Üçüncü köprü için yeni ödeme modeli

Üçüncü köprüde belirsizlik devam ederken hazine garantisi ödemesi için yeni bir çalışma olduğu gündeme geldi. Buna göre devlet hazine garantisi ödemelerini sadece yılın başında belirlenen kur ile değil, 6 ayda bir belirlenen kur ile ödeyecek. Yani 1 Ocak – 31 Haziran için yapılacak ödeme 1 Temmuz – 31 Aralık'ta da kurun yeni seviyesi ile yapılacak.

Havalimanı belirsiz

Diğer bir yandan üçüncü havalimanının satış için de görüşmelere devam edildiği söylenmişti. Havalimanıyla ilgilendiği bildirilen firmalar sessizliğini koruyor.

Çinlilerden 3. köprü açıklaması!

3. köprü satılıyor mu?


Geri Dön