16 / 04 / 2024

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne raylı sistem geliyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne raylı sistem geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Sultan Selim Köprüsü üzerinde bir de raylı sistem yapacağız. Proje bitmek üzere. Yakın da onun da ihalesini başlatacağız." dedi. 



Maltepe Üniversitesi tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın planlanması, inşası ve sonuçlandırılmasındaki sürecindeki gayretleri ve katkısı nedeniyle fahri doktora tevdi edildi. Bakan Arslan, "Bu sene sonunda Gebze'den Halkalı'ya  Marmaray  araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceğiz." dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne raylı sistem geliyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesini değil birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu İran’a bağlanacak"

Bakan Arslan, "Gelecek dönem bizim coğrafyamızın da içinde bulunduğu bölgelerimizin dönemi. İnanıyoruz ki Anadolu, Kafkasya ve Orta Asya üçgeninde taşımacılık orta vadede şu anki ekonomik büyüklüğünün birkaç katına çıkacak. Bu nedenle coğrafyamızın, ulaşımın her modunda tercih edilen uluslararası bir koridor haline getirilmesi bizim bir zorunluluğumuzdur." açıklamasında bulundu. Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın çok önemli olduğunu söyledi. 

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya kadar kesintisiz yük taşıma imkanı yakalandığını söyledi. Arslan, yakın zamanda  Kars-Iğdır-Dilucu-Nahcivan-İran hattını da yaparak bu koridoru önce İran’a bağlayacaklarını, bu sayede hattı Pakistan'a kadar bağlayabilme şansına sahip olacaklarını ifade etti. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne raylı sistem geliyor!

Üçüncü köprüde demiryolu ihalesine çıkılıyor

Bakan Arslan, Marmaray'ın İstanbulluların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. Arslan "Bu sene sonunda Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla 77 kilometreyi kesintisiz hale getireceğiz. Bununla da yetinmeyip yaptığımız üçüncü köprü olan orta koridorun karayolu anlamında önemli bir tamamlayıcısı olan yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde bir de raylı sistem yapacağız. Proje bitmek üzere. Yakın da onun da ihalesini başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi orta koridoru tamamlayacak önemli projelere imza attıklarını kaydederek, ulaştırma projelerinden bahsetti.

İstanbul'da Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de tamamlanacağını anımsatan Arslan, uluslararası taşımacılık anlamında önemli bir merkez olacaklarını bildirdi.


Geri Dön