25 / 04 / 2024

Yaylalardaki kaçak binalar yıkılıyor!

Yaylalardaki kaçak binalar yıkılıyor!

İmar Barışı’nı fırsata dönüştürmek isteyenlerin Doğu Karadeniz’deki yaylalara 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa ettiği kaçak binalar



 

İmar Barışı’nı fırsata dönüştürmek isteyenlerin Doğu Karadeniz’deki yaylalara 31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa ettiği kaçak binalar İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla yıkılmaya başlandı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılara karşı Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane illerinin valilikleri de harekete geçti.

Yaylaların kurtarılması için Trabzon’da bin 750, Giresun’da bin 700, Rize’de 350, Gümüşhane’de ise 306 olmak üzere toplam 4 bin 106 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Bölgede ilk yıkımlar ise Trabzon’a bağlı Sürmene, Maçka, Düzköy, Hayrat ve Köprübaşı’nda başladı. Düzköy Haçkalı Yaylası’nda jandarma ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri alarak gerçekleştirdiği yıkımlar sırasında, kaçak yapı sahipleri ile güvenlik güçleri arasında gergin saatler yaşandı. Yıkımlar Uzungöl Tabiat Parkı’nı da bünyesinde bulunduran Trabzon’un Çaykara’da da yapıldı.

VALİLİKLER UYARMIŞTI

Kaçak yapılarla ilgili valilikler daha önce de vatandaşları uyarıcı bir bildiri yayınladı. İmar Barışı uygulamasının 31 Aralık 2017'den önceki yapıları kapsadığı vurgulanan bildiride, “Ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak bina yapan kişi hakkındaki Türk Ceza Kanunu’nun 184/1’inci maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek” denildi.


Geri Dön