25 / 04 / 2024

Yaz geldi, turizmde işe alımlar hızlandı!

Yaz geldi, turizmde işe alımlar hızlandı!

Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu...



Dönemsel eleman alımının baharda hızlandığı turizm sektörü haziranda atağa geçerek, en çok eleman aranan alan oldu.


Turizm sektörü istihdamda en hareketli dönemini yaşıyor. Yenibiris.com, İstihdam Raporu’nun 2014 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Dönemsel eleman alımının baharda hızlanmaya başladığı turizm, bu yıl nisan, mayıs ve haziranda atağa geçerek en çok eleman aranan sektör oldu. Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu. 


BAŞVURULAR DA ARTTI 


İkinci çeyrekte yayınlanan ilanların sayısında, ilk çeyreğe oranla yüzde 31’lik bir artış yaşandı. İş arayanların yaptığı başvurularda ise 2014 yılının ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre toplam yüzde 24 oranında artış gerçekleşti.


EN ÇOK GARSON ARANIYOR


Eleman ilanlarındaki pozisyonlara baktığımızda ise ilk çeyrekte olduğu gibi en çok Satış Temsilcisi pozisyonunun arandığı görülüyor. Turizm-Otelcilik sektöründe artan eleman ihtiyacına bağlı olarak ikinci çeyrekte garson ve kasiyer ilanlarında da ciddi bir artış söz konusu. Son üç ayda resepsiyonistten daha çok, garson arandı. 


Akşam 


Geri Dön