26 / 04 / 2024

turizm sektöründe en çok aranan eleman

turizm sektöründe en çok aranan eleman

Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

İnşaat sektöründe beklenen haber! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe beklenen haber geldi. Son dönemlerde peş peşe gelen zamlarla birlikte yükselişe geçen demir fiyatlarına indirim geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

turizm sektöründe en çok aranan eleman Haberi

turizm sektöründe en çok aranan eleman

Dönemsel eleman alımının baharda hızlandığı turizm sektörü haziranda atağa geçerek, en çok eleman aranan alan oldu.


Turizm sektörü istihdamda en hareketli dönemini yaşıyor. Yenibiris.com, İstihdam Raporu’nun 2014 ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Dönemsel eleman alımının baharda hızlanmaya başladığı turizm, bu yıl nisan, mayıs ve haziranda atağa geçerek en çok eleman aranan sektör oldu. Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu. 


BAŞVURULAR DA ARTTI 


İkinci çeyrekte yayınlanan ilanların sayısında, ilk çeyreğe oranla yüzde 31’lik bir artış yaşandı. İş arayanların yaptığı başvurularda ise 2014 yılının ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre toplam yüzde 24 oranında artış gerçekleşti.


EN ÇOK GARSON...