19 / 04 / 2024

Yazlık evler kışlık oldu!

Yazlık evler kışlık oldu!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlıklara akın eden vatandaş, uzaktan çalışma ve online eğitim sebebiyle kışlık evine geri dönmedi. Yazlık bölgelerde konut talebinin artması fiyatların yüzde 30 artmasına sebep oldu. 



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını normalleşme sürecinden sonra seyahat kısıtlamasının kaldırılması, uzaktan çalışma modeline geçiş ve online eğitim sürecinin başlamasıyla yazlıkçı vatandaş, kışlık evine dönmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; bu durum, yazlık bölgelerde konut talebinin artmasına neden oldu. Arzın da kısıtlı olması nedeniyle konut kiralarndaı ve emlak fiyatlarında yaklaşık yüzde 30 artış yaşandı.

Yazlık evler kışlık oldu!

İKİYE KATLANDI

Era Bodrum Ofis sahibi Sertel Tezal, Bodrum'da nüfusun hala 400 bin civarında olduğunu dile getirdi. Tezal, "Bodrum yaklaşık 650 km yüzölçümüne sahip bir yarımada. Pandemiden önceki yıllarda istatistiksel olarak Bodrum'da ortalama yüzde 15 fiyat artışı gözlemlenmekteydi. Şimdi ise Bitez, Ortakent, Yalıkavak, Gümüşlük, Gündoğan ve Türkbükü'nde yüzde 30 fiyatların arttığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

Bodrum'daki konut kiraları 2 bin TL'den başlayıp 60 bin TL'ye kadar çıkıyor. Sezonluk ev kiralamak isteyenler ise bu fiyatların 2 katını ödemek zorunda kalıyor. Havuzlu bahçeli 100 metrekarelik bir evin kirası 10 bin TL'den başlıyor. Dayalı döşeli full eşyalı bir ev kiralanmak istendiğinde bu fiyat 2 katına çıkıyor.

Yazlık evler kışlık oldu!

MÜSTAKİLE TALEP ARTTI

İstanbul-Bursa-İzmir-otoyolu ile 3.5 saatte İzmir'e ulaşan İstanbullular'ın  İzmir  sahil şeridinde Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerindeki yazlıklara akın ettiğine dikkat çeken Eva Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, "İzmir'de yazlık fiyatları da korona sebebiyle yaklaşık yüzde 30 civarında arttı. Genellikle bahçeli müstakil ya da ikiz müstakil tipinde yazlık konutlar tercih edildi. Ayrıca üzerine bağ evi tarzında tek bir yazlık ev yapılabilecek küçük alanlı tarla ve arazilere olan talep de yüzde 100 arttı" açıklamasında bulundu.

Yazlık evler kışlık oldu!

BODRUM VE ÇEŞME BİRİNCİ

ENDEKSA Genel Müdürü Görkem Öğüt, yaptıkları analizlere göre yazlık bölgeler içinde konut satış ve kira değerleri en yüksek bölgelerin Bodrum ve Çeşme olduğunu vurguladı. Öğüt, "İncelenen bölgeler içinde kira bedelleri en fazla artan bölgeler Bodrum ve Marmaris iken, satış fiyatı en fazla artan bölgeler Fethiye ve Marmaris oldu" diye konuştu. 

Yazlık evler kışlık oldu!

ANTALYA'DA FİYATLAR UÇTU

PROJEKSPERT Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş İdikut, Antalya'da da ev talebinin yüksek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 

"Antalya'da konut fiyatları Ocak- Ağustos döneminde yüzde 20 civarında artarken yeni projelerde yüzde 40'a varan artışlar yaşandı. Yabancı yatırımcının da en çok alım yaptığı bölgelerin başında Antalya geliyor."

Koronavirüste villa satışları patladı!

Konutta tercihler müstakil ve site tipine döndü!

Müstakil evlere ve arazilere talep arttı!

Salgından kaçan Çatalca ve Silivri'de yazlık kiraladı!


Geri Dön