26 / 04 / 2024

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Tapucom kurucu ortağı Erşahin, yazlık konutlardaki yatırım fırsatlarına dikkat çekerek "Didim, Bodrum ve Kaş gibi tatil lokasyonlarında yer alan yazlık konutlar geçtiğimiz 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazanç sağladı." dedi...



Tapu. com, havaların ısınmasıyla birlikte hareketlenen yazlık konut piyasasını masaya yatırdı.

Gayrimenkul değerleme kuruluşu verilerine göre; Didim, Bodrum, Kaş ve Ayvalık gibi tatil lokasyonlarında yer alan yazlık konutlar geçtiğimiz 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazandırdı. Verilere göre alıcısına en çok kazandıran lokasyonların başında yüzde 120 ile Didim geldi. Didim’i, Bodrum (yüzde 104), Kaş (yüzde 101), Ayvalık (yüzde 101) ve Kuşadası (yüzde 91) takip etti.

Yazlık konut fiyatlarına bakıldığında 1 milyon TL ortalama ile Çeşme liste başında yer aldı. Çeşme’yi Kaş (838 bin TL), Bodrum (719 bin TL), Sapanca (550 bin TL) ve Kemer (498 bin  TL) takip etti.

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Tapu. com, piyasa değerinin altında fırsatlar sunuyor

Tapu. com kurucu ortağı Emre Erşahin, "Son dönemde yazlık konut piyasasında ciddi bir hareketlenme var. Bu tip konutlar uzun dönemde yatırımcısına kazandırmayı sürdürüyor. Yazlık konutlar gayrimenkul değerleme kuruluşu verilerine göre son 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazandırdı" şeklinde konuştu.

Yazlıkların ortalama fiyatının 175 bin  TL olduğunu ifade eden Erşahin, "60 bin TL’den 3 milyon TL’ye uzanan geniş bir portföye sahibiz. Yazlık konutlarının yanı sıra, 5 bin TL bandındaki devremülk fırsatlarını da portföyümüzde bulunduruyoruz. Ekspertiz değerinin altında, çok uygun fiyatlarla tapu fırsatları sunuyoruz, bu sayede kullanıcılarımız avantajlı fiyatlarla tapu sahibi olabiliyor ve alırken kazanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yazlık fiyatları büyük şehirlerdeki konut fiyatlarını geçti!
 


Geri Dön