26 / 04 / 2024

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?



Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, yazlık konut piyasasındaki hareketlenmeleri de masaya yatırdı. Yazlık konutlarda yatırımcıların hedefinde Ege ve Akdeniz Bölgeleri bulunuyor. Muğla ili sunduğu cazip yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor. 

Muğla’daki  yazlık konutlar 250 bin TL’den 2 milyon liraya kadar uzanıyor. Muğla’nın fiyatlarıyla en çok dikkat çeken ilçeleri ise Bodrum ve Fethiye olarak ön plana çıkıyor. Fiyat bandıyla dikkat çeken diğer şehir ise Antalya. Antalya’daki yazlık konutlar 190 bin TL taban fiyatı ile alıcı bulabiliyor. 2,4 milyon liraya uzanan geniş bir yazlık konut yelpazesine sahip olan Antalya’nın en çok dikkat çeken ilçeleri de Kaş ve Konyaaltı. Yazlık konut piyasasındaki hareketlenmeyle ilgili konuşan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “Tatil lokasyonlarında yer alan konutlar geçtiğimiz 1 yıllık sürede alıcısına yüzde 15’e varan oranlarda kazanç sağladı, gözde tatil lokasyonları arasında yer alan Ege ve Akdeniz Bölgesi ciddi yatırım fırsatları sunuyor. Fiyatların stabil seviyede seyrettiği bu dönemin konut yatırımı için doğru bir zamanlama olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık konutlara olan talepte ciddi bir artış yaşanıyor. Hürriyet Emlak, yazlık konut piyasasındaki hareketlenmeyi araştırdı. Hem tatil hem de yatırım amaçlı konut satın almak isteyen alıcıların hedefinde Ege ve Akdeniz Bölgesi bulunuyor. Hürriyet Emlak verilerine göre geçtiğimiz bir senelik sürede yazlık konutlara olan ilgi ve satış verileri çıkış eğilimi sergilemeyi de sürdürüyor.

Hürriyet Emlak portföyündeki yazlık konutlar  geniş fiyat aralığı dikkat çekiyor. Taban fiyat olan 50 bin TL’den bir yazlık konut satın alınabiliyorken 30 milyon lira üzerine çıkan fiyat ortalamaları farklı beklentilere de yanıt veriyor.

Ege ve Akdeniz yatırımcının hedefinde

Yazlık konutlarda yatırımcıların hedefinde Ege ve Akdeniz Bölgeleri bulunuyor. Muğla ili sunduğu cazip yatırım fırsatlarıyla da dikkat çekiyor. Muğla’da yer alan yazlık konutlar 250 bin TL’den 2 milyon liraya kadar uzanıyor. Muğla’nın fiyatlarıyla en çok dikkat çeken ilçeleri ise Bodrum ve Fethiye olarak ön plana çıkıyor.  Fiyat bandıyla dikkat çeken diğer şehir de Antalya. Antalya’da yer alan yazlıklar 190.000 lira taban fiyatı ile alıcı bulabiliyor. 2,4 milyon liraya uzanan geniş bir yazlık konut yelpazesine sahip olan Antalya’nın en çok dikkat çeken ilçeleri de Kaş ve Konyaaltı.

Uygun fiyatlı konut arayanların hedefinde Aydın var

Yazlık konut piyasasındaki hareketlenmeyle dikkat çeken şehirler arasında bulunan Aydın alıcıya cazip fırsatlar sunuyor. Aydın’daki yazlık konutlar ortalama 100 bin TL fiyat bandından alıcı bulabiliyor. Kuşadası, Didim ve  Söke hem tatil hem de yatırım amaçlı konut arayışında olanların tercih ettiği lokasyonların arasında bulunuyor.

En pahalı yazlık konutlar İzmir’de

En pahalı yazlık konutlar ise İzmir’de bulunuyor. Karşıyaka ve Narlıdere’de yazlık konut fiyatları 4 milyon liraya ulaşıyor. İzmir’i Muğla ve Antalya takip izliyor. Bodrum ise en yüksek fiyat ortalamasıyla (2 milyon TL) dikkat çekiyor. Bodrum’u Antalya izliyor. Antalya, 1,5 milyon lira ortalama ile listede bulunuyor. Antalya’da fiyatların yükselişe geçtiği ilçelerin başında Kaş, Konyaaltı, Manavgat ve Alanya bulunuyor.

Kiralık yazlık konutlara yoğun ilgi


Kiralık yazlık konutlar da satılık konutlara benzer bir eğilim ortaya koyuyor. Antalya’da ortalama 5 bin TL’ye kiralık yazlık konut bulmak mümkün. Antalya’yı Muğla takip ediyor. Bodrum, Marmaris, Datça ve Milas kiralık konutlara yoğun ilgi gösterilen lokasyonların başında bulunuyor. Bu lokasyonlarda 5 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar kiralık konut bulunabiliyor. Satılık konutlardaki uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Aydın, cazip fiyatlı kiralık yazlıklarıyla da ön plana çıkıyor. Kuşadası ve Didim’de ortalama 2 bin 500 TL’ye yazlık kiralamak mümkün.

 

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

 

Yazlık konutlar 1 yılda ortalama yüzde 15 kazandırdı

 

Yazlık konut piyasasındaki hareketlenmeyle ilgili konuşan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “Tatil lokasyonlarında yer alan konutlar geçtiğimiz 1 yıllık sürede alıcısına yüzde 15’e varan oranlarda kazanç sağladı, gözde tatil lokasyonları arasında yer alan Ege ve Akdeniz Bölgesi ciddi yatırım fırsatları sunuyor. Bu tipteki konutların en yoğun olarak bulunduğu bölgerin başında Ege ve Akdeniz geliyor. Antalya ve Muğla’daki yazlık konutlar taban fiyatlarının yüksekliğiyle dikkat çekerken diğer yandan Aydın’da cazip yatırım fırsatları sunuyor” dedi.


Fiyatların stabil seviyede seyrettiği bu dönemin konut yatırımı için doğru bir zamanlama olduğunu söyleyen Bozay, “Yazlık ev kategorisinde en hızlı satılan konutların 300 bin TL fiyat bandında yer aldığını gözlemliyoruz. Kiralık konutlarda ise bu rakam 1500 TL bandında oluşuyor. Bu kategoride yer alan konutlar yatırım anlamında da alıcısına ciddi miktarda kazandırma eğiliminde olmayı sürdürecek” diye konuştu.

 

Yazlık fiyatları ve kiraları ne kadar?

Tatilcinin yeni favorisi yazlık evler oldu!


Geri Dön