19 / 04 / 2024

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı!

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarında kaba inşaat çalışmalarını tamamladı




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarında kaba inşaat çalışmalarını tamamladı. müzenin iç mekanlarda ince işçilikler devam ediyor.  


Cumhuriyetin ilanından sonra 1933 yılında, şehrimizdeki ilk eğitim kurumu olarak açılan eskiden Ticaret Lisesi olarak kullanılan binada yapılmakta olan restorasyonlarla Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi oluyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor.



Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’yle alakalı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu şekilde: “Yapı; Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer almaktadır.1850’li yıllarda inşa edilen Eski Amerikan Koleji olarak bilinen yapı; eski fotoğraflarda üç ayrı yapı olarak görülmektedir. Ancak günümüzde sadece iki yapı ayaktadır. Yapılar yığma taş tekniğiyle yapılmıştır. Bu okullar Amerikalı misyonerler tarafından Anadolu’nun bazı şehirlerinde tip planlı olarak inşa edilmiştir.


Açıklamada binanın zemin +3  katlı olduğuna dikkat çekilerek şu bilgilere yer verildi: “Bu iki yapıda zemin+3 katlı olmak üzere toplam 4’er katlı olarak inşa edilmiştir. Her iki yapının dış duvarları ince yonu taştan, pencere kenarları kesme taştan inşa edilmiş olup iç bölümler ise bağdadi olarak yapılmıştır. Yapıların zemin merpenleri parmaklı korkulukları dâhil olmak üzere tümüyle ahşaptan malzemelerle yapılmıştır.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön