26 / 04 / 2024

Sütaş Bingöl Tesisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sütaş Bingöl Tesisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sütaş'ın Bingöl Tesisi'nin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Tesis toplam 773 milyon TL'ye mal oluyor.



Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen 19 firma arasında yer alan Sütaş tarafından Bingöl'e 773 milyon TL'lik yatırım yaptı. Sütaş'ın merkeze bağlı Çeltiksuyu ve Sarıçiçek köyleri arasında geçen yıl yapımına başlanılan tesiste çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, günlük bin 63 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak süt fabrikasının kaba inşaatı bitirildi. Yem fabrikasının, biyogaz ve elektrik üretim tesisinin inşasına ise devam ediliyor.

Kaba inşaat tamam

Sütaş Bingöl Entegre Tesisleri Proje Koordinatörü Çetin Atala, kaba inşaatı tamamlanan günlük bin 63 ton kapasiteli süt fabrikasının 2020 yılından itibaren üretime geçeceğini söyledi, 'Yatırımımız tamamlandığında işleyeceğimiz günlük bin 63 ton sütün 750 tonunu bölge genelinden temin edeceğiz. Bu yatırım sadece Bingöl'e has bir proje değil, bölgesel bir kalkınma projesi. Günlük bin 200 tonluk kaba yem ihtiyacı yine bölge genelinden sağlanacak' dedi.

Süt fabrikasının yanı sıra 22 bin büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlikler kurulacağını aktaran Atala, bu sayede bölgede hayvancılığın daha da gelişeceğini belirtti.

 

Sütaş'tan  İzmir  Tire'ye 80 milyon dolarlık tesis!


Geri Dön