25 / 04 / 2024

Yedigöller, fotoğraf yarışmasıyla tanıtılacak!

Yedigöller, fotoğraf yarışmasıyla tanıtılacak!

Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yedigöller'i ve bölgeyi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile Yedigöller'de Sonbahar Fotoğraf Yarışması düzenlediklerini söyledi.




Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yedigöller'i tanıtmak amacıyla sonbahar konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yedigöller'i ve bölgeyi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile Yedigöller'de Sonbahar Fotoğraf Yarışması düzenlediklerini söyledi.


Başvuruların 30 Aralık'a kadar devam edeceğini aktaran Karaağaç, Düzce ve Bolu'nun birbirini tamamlayan yapıda olduğunu kaydetti.


Karaağaç, orman eko sisteminin sulak alanlarla oluşturduğu zenginliği de tanıtacaklarına işaret ederek, "Düzce'nin Yoğunpelit köyünde birden fazla şelalenin bir arada aktığı bir alan var. Yine aynı coğrafyada şimdiye dek keşfedilmemiş kanyonlar var. Tümünü birleştirerek tabiat parkı oluşturmaya çalışacağız. Önceliğimiz güzelliklerimizi tanıtarak doğa turizmini yaygınlaştırmaktır'' şeklinde konuştu.


''Bakanlığımız, bu bölgeyi ilerleyen zamanlarda doğa turizmi kapsamında tüm güzelliklerin sergilenebileceği bir ortam haline getirmeyi planlıyor'' diyen Karaağaç, şunları belirtti:


''Bunun için altyapı hazırlıklarımız devam ediyor.  Bölgemizin milli park iç mekanının düzenleme çalışmalarını bu sene bitirdik. Taş parke döşeme işlemlerini tamamlayıp otoparklarını düzenledik. Yön tabelası ve yönetim çalışmalarımız devam ediyor. Yaban hayatı geliştirme sahamız var. Geyik ve karacaların üretilmesi ve çoğalması için oluşturduğumuz sahayı koruma altına aldık. Bu koruma alanımızda mevcut hizmetleri bölge merkezinden ekip takviyesiyle yürütüyoruz.''


Yedigöller'e ulaşımın Düzce tarafından tamamlandığını kaydeden Karaağaç, Bolu ve Mengen tarafındaki yol çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön