25 / 04 / 2024

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılan 50'ye yakın Yemenli iş insanları, Türkiye'de enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılmak için Konya'ya gelen 50'ye yakın Yemenli iş insanı, kentteki yatırım alanlarında incelemelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul ve Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yemenli iş adamı Süleyman el-Amdi, yaptığı açıklamada, yabancıların Türkiye'de ayrımcılığa maruz kalmadan yatırım yaptıklarını açıkladı.

İstanbul'da devam eden 26 milyon liralık bir projeleri olduğunu söyleyen Amdi, "Bunu bitirmek üzereyiz. 4 ay sonra yeni bir projeye başlayacağız. Bu projede hem ev hem de ofis olarak kullanılacak yerler inşa etmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar 35 milyon liralık yatırım yaptık, bitirdik. Bazı yatırımcılarla görüşmeye devam ediyoruz. Anlaşmak üzereyiz. Şayet anlaşırsak bu proje 65 milyon lira tutarında olacak. 2019 yılının sonuna kadar Türkiye'ye 150 milyon liralık yatırım yapma hedefimiz var. Bu hedefimize hızla ilerliyoruz. Türkiye'deki yatırım ortamını özetlemek gerekirse, burada siz yabancı olsanız dahi, yani vatandaşlığınız olmasa bile herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan her şeyi resmi olarak kendi üzerinize yapabiliyorsunuz. Bu da son derece güvenli bir durum. Bunu gören yatırımcı buraya geliyor" dedi.

"Türkiye'de yatırım ortamı bizi cezbetti." diye konuşan Amdi, "Birçok yatırımcının yaşamak için bile güvenli bulmadığı ülkelere göre Türkiye'de fırsat bol, yatırım ortamı çok rahat ve güvenli. Tüm dünyadaki yatırımcılara şunu söylemek istiyorum, gelin yatırımlarınızı Türkiye'ye yapın, buradaki imkanları kovalayın" ifadelerini kullandı.

"3 sektörle ilgileniyoruz"

Yemen merkezli Bazara Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Bazara da Orta Doğu ve Afrika'da eğitim, sağlık, gıda, inşaat ve otomotiv alanlarında üretim yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de yatırım imkanlarını incelediklerini ve teşviklerin gerçekten yatırımcılar için cazip olduklarını kaydeden Bazara, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 3 sektörle ilgileniyoruz. Yenilenebilir enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmelerimiz devam ediyor. Buraya yatırım yapmayı düşünüyoruz. Gıda alanında Türkiye ile zaten bir süredir ithalat ve ihracatımız mevcut. İhracatı artırma anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye yenilenebilir enerji anlamında birçok ülkeden daha iyi. Bu alanda da yatırımlarımız olacak. İnşallah 2-3 ay içinde yatırımlarımızı belirlediğimiz alanlarda yapacağız."


Geri Dön