29 / 03 / 2024

Yeni Adana Stadı yarın açılıyor!

Yeni Adana Stadı yarın açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı hizmete açılıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni  Adana  Stadı, yarın hizmete açılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez Sarıçam ilçesinde,  TOKİ  tarafından inşaatına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa edilen Yeni Adana Stadı, kapılarını açıyor.

Yeni Adana Stadı yarın açılıyor!

Statta yarın gerçekleştirilecek olan açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantıyla katılım gösterecek.

Yapılacak törene, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer ilgililerin de katılması bekleniyor.

Açılış töreninden sonra Yeni Adana Stadı'ndaki ilk maç, TFF 1. Lig'in 22. haftası kapsamında saat 19.00'da Adana Demirspor ile Altay arasında oynanacak.

- Stattaki koltuk renkleri Adana Demirspor ve Adanaspor'u simgeliyor

Her ayrıntı düşünülerek hayata geçirilen Yeni Adana Stadı'nda, tribün koltuklarının renkleri kentin iki köklü kulübünü simgeliyor.

Koltukların yarısı Adana Demirspor'un "mavi-lacivert", diğer yarısı da Adanaspor'un "turuncu-beyaz" renklerinden meydana geliyor.

Yeni Adana Stadı yarın açılıyor!

Yeni Adana Stadı, 33 bin seyirci kapasiteli olmasının yanı sıra sosyal donatılar, 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, basın ve VIP tribünleriyle dikkati çekiyor.

Çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğindeki Yeni Adana Stadı, mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğuyla hizmet veriyor.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer aldığı stadyumdan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri yararlanabilecek.

Yeni Adana Stadı'nın etrafında, 431'i kapalı, toplam 1444 araçlık otopark da hizmet verecek.

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!


Geri Dön