23 / 04 / 2024

Yeni AKM projesi görücüye çıkıyor!

Yeni AKM projesi görücüye çıkıyor!

İstanbul Taksim'de yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nin  (AKM) tanıtımı için sayılı günler kaldı.



Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası, İstanbul 2. Nolu Koruma Kurulu tarafından 2007 yılında “1. Gurup Kültür Varlığı” olarak tescil edişmişti. 12 Nisan 1969 yılında hizmete açılan AKM, o dönem dünyanın en büyük 4. kültür merkezi olarak tanınıyordu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İhtişamlı bir opera binası yapacağız" dediği AKM ve çevresi için yıkım çalışmaları yapılıyordu. 

 

Yeni AKM projesi görücüye çıkıyor!

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı yeni AKM ile İstanbul’a ve Türkiye’ye yakışan modern bir kültür merkezi inşa edilecek. 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Fatih Özer'in haberine göre,  Şubat 2012’de onarımına başlanan Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin onarımı mümkün olmadığı tespit edilince onarım çalışmaları durdurulmuştu. 

 

2008’de tadilat gerekçesiyle kapatılan Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi planı, Haziran 2013’teki Gezi Parkı gösterilerinde de protesto konusu olmuştu. AKM yaklaşık 5 yıldır atıl olarak duruyor.

 

Yeni AKM projesinin tanıtımı 6 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası malum Ankara’daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yeri yıkıyoruz ve oraya daha büyüğünü, çok farklı, çok modern bir mimariyle, inşallah pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım ve bu lansmanını yapmak suretiyle de 2019'un sonuna kadar inşallah orada biz bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırmış olacağız. Gerçekten proje çok çok güzel ve muhteva itibarıyla bugünkü mevcut projeyle mukayese edilemeyecek derecede zengin, birçok ihtiyaca cevap verecek çok amaçlı ve İstanbul’daki bizim turizm faaliyetlerinde de hakikaten Türkiye'nin bu alandaki gücünü ortaya koyabilecek bir imkan, bir zemin hazırlıyoruz. 2019 sonuna kadar da inşallah onu bitirecek, belki de 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz. İstanbul'umuza, ülkemize şimdiden hayırlı olsun diyoruz" ifadelerinde bulundu. 


Geri Dön