18 / 04 / 2024

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Yeni AKM'de iskele söküm işlemleri başladı!

Taksim'de inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Alınan bilgilere göre;  kubbeli opera salonunun içindeki iskeleleri sökülmeye başladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan Taksim'deki AKM'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yüzde 86'sının tamamlandığı söylediği AKM'deki çalışmalarda ince işçilikler tüm kesintisiz sürüyor.

KOLTUKLAR TAKILDI 

Taksim Meydanı'ndan gözüken fin cephe yapımı yüzde 70 oranında bitti. AKM'nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmaları devam ediyor. 805 kişilik bir tiyatro salonu ve kubbeli opera salonunda seyirci bölümünün zemin çalışmaları sona erdi. İki salona da koltuklar yerleştirilmeye başlandı. Tiyatro salonunda krem rengi koltuklar kullanılırken opera salonunda ise bordo renk tercih edildi. Salonların sahnelerinde ise yoğun mesai harcanıyor.

Yeni AKM de iskele söküm işlemleri başladı!

İSKELELER SÖKÜLMEYE BAŞLANDI 

Kırmızı renkte yapılan opera salonun devamsa kubbesi tamamlandı. Salonun içinde bulunan iskelelerin söküm işlemlerine bugün başlandı. Salonun sahnesinde ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

RESTORANIN EŞSİZ MANZARASI 

Binanın 13 katına yapılacak olan restoran bölümü ise ziyaretçilerine eşsiz manzara sunuyor. Çalışmaların hızla devam ettiği bu bölümde, İstanbul Boğazı, Kız Kulesi ve tarihi yarımada restorandan panoramik olarak görülebiliyor. Restoran bölümünde ise kaba inşaatın tamamlandığı görülüyor.

ÇATIDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

AKM'nin çatısında ise çalışanların güvenlik önlemlerini yüksek seviyede aldığı görüldü. Çalışanlar halatlarla kendilerini bağlayarak işlerini sürdürüyor. AKM'nin çatısında ise yapımı süren Taksim Camii ve Taksim Meydanı manzarası görülüyor.

Atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonlarında da çalışmalar hızla sürüyor. Fayans zeminlerin yapımında sona gelinen tuvaletlerde ise çalışmalar bitmek üzere.

Yeni AKM de iskele söküm işlemleri başladı!

AKM HAKKINDA 

Toplam 95 bin metrekare inşaat alanı bulunan AKM'de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları yer alacak.

Yeni AKM'de ikonik merpenler görüntülendi!


Geri Dön