27 / 04 / 2024

Yeni Antalya Stadı'nın inşaatı devam ediyor!

Yeni Antalya Stadı'nın inşaatı devam ediyor!

Meltem Mahallesi'nde yapımı süren stadyum inşaatı şimdiden mahalle sakinlerini kara kara düşündürüyor Türkiye'nin birçok şehrinde aynı anda yapımları devam eden şehir stadyumları taraftarlar arasında da heyecan yaratmış durumda.




Antalyaspor'un önümüzdeki yıllarda maçlarını oynayacağı yeni stadyumda inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Meltem Mahallesi'nde yapımı süren stadyum inşaatı şimdiden mahalle sakinlerini kara kara düşündürüyor Türkiye'nin birçok şehrinde aynı anda yapımları devam eden şehir stadyumları taraftarlar arasında da heyecan yaratmış durumda. Gerek görkemli yapıları, gerek aynı anda on binlerce sporseverin aynı anda maç izleyecek olması ve en önemlisi de bulunduğu alan ve çevresine değer kazandıracak olmalarıyla dikkat çekiyorlar. Büyükşehirlerin tamamına yakınında sürdürülen stadyum inşaatlarında önemli bir noktaya gelinmişken, bazı illerde ise farklı bir telaş ve endişe yaşanıyor. Kimi stadyum yakınlarında evi olduğu için evinin değer kazandığını söylüyor, kimi oluşacak gürültü kirlilini düşünüyor kimileri ise zaten araç park edecek yer bulunmadığı gerekçesiyle oluşacak otopark sıkıntılarını şimdiden yetkililere duyurmaya çalışıyor. Antalya Meltem Mahallesinde de vatandaşlar yeni stadyumun oluşturacağı etkiyi merak ediyorlar. 


STADYUM HEYECAN GETİRDİ 

Birçok ilde yapımı devam eden yeni şehir stadyumları bulundukları yerlerde vatandaşların bir yandan heyecanını artırırken, bir kısım vatandaşlar içinse endişe anlamına geliyor. Evleri değer kazandığını söyleyenlerin yanı sıra, oluşacak gürültü kirliliğini de bazalıp yetkililere şimdiden serzenişte bulunanlar bile var. Devasa ve görkemli yapılarının yanı sıra, bölgeyi hareketlendirmeleri beklenen stadyum inşaatlarının ekonomik anlamda da şehre yansımaları olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eski stadyumlarda 15-20 bin kişi maç izleme şansını yakalarken, stadyum inşaatlarının bittiğinde en küçüğünün bile 25-40 bin kişi arasında futbolseveri bir araya getireceği biliniyor. 

İşte bu yapımı süren stadyum inşaatlarından birine ev sahipliği yapan ve Antalyaspor'un yeni sezonda maçlarını oynaması için hazırlıkların devam ettiği inşaatta hareketlilik ise dikkat çekiyor. Şehrin merkezi yerinde ve muhteşem bir mimari ile futbolseverlerin karşısına çıkmaya gün sayılan stadyumda bitiş günü merakla bekleniyor. 33 bin kişilik dev stadyumun bölgeye getireceği canlılık ise şimdiden merak konusu. 


ÇOK BÜYÜK BİR YAPI 

Antalya'nın Meltem Mahallesi'nde yapımı tam gaz devam eden 33 bin kişilik şehir stadyumunun mahalleye getireceği canlılık ve ekonomik değer ise vatandaşlar arasında farklı yorumların yükselmesine yol açmış durumda. Stadyum inşaatının hızlanması ve dev yapının giderek şekillenmesi bazı mahalle sakinlerinin endişelerini de yüksek sesle ifade etmeleriyle yankı buluyor. Hemen her kesim ve mahalle sakini stadyum inşaatını ve bittiğindeki sosyal tesislerin mahalleye kazandıracaklarını kendilerince yorumluyorlar. Mahalle sakinlerinin endişelerini ve stadyumun tamamlanmasının ardından Meltem'e ne kazandıracağını sorduğumuz mahalle muhtarı Muazzez Kaval, şunları kaydetti/'Meltem diğer resmi kurumların mahallemizde olmasının hem artılarını hem de eksilerini aynı anda yaşıyor. Gerçekten b ir sakinlemeye ihtiyaç duyduğumuz anlar oluyor. Hem insan yoğunluğu hem de araç trafiğindeki yaşananları gördükçe bazen uzaklaşmak isteği doğuyor. Son olarak yeni şehir stadyumunun hemen yanı başımıza yapılmasıyla daha fazla bir hareketlilikten söz ediyor olacağız. Gerçekten büyük ve çok fazla alan kaplayan bir stadyum ve beraberindeki sosyal tesislerden bahsediyoruz." 


ULAŞIM ÇOK KOLAY

 Meltem'de bazı mahalle sakinlerinin stadyumdan dolayı aşırı sevinçli olduklarına dikkat çeken muhtar Kaval, bazılarınsın ise olumsuz düşüncede olduklarını söyledi."Biiyük bir sirkülasyon olacağını düşünüyoruz. Şuanda da bunun etkilerini görüyoruz. Stadyum konusunda en büyük endişemiz yapılan otoparkın Meltem'i daha fazla sıkıntıya sokmasıdır. Hatta yaşanan yoğunluğun üzerimizden bir parça alınması da çok güzel olur. Şehrin çok dışında olmaması bizi sevindiriyor, hatta teselli ediyor oda şu; insanların yakın olduğu için kendi araçlarıyla stadyuma gelmeyeceklerini düşünüyoruz. 

Büyük bir ulaşım sıkıntısı olmaz umarım. 

Yürüyerek gelinebilecek bir yerde olduğunu biliyoruz. Bu konuda toplu taşıma araçlarının maç yoğunluğunu kaldırır diye umut ediyoruz." 


MELTEM'E RAĞBET ÇOK

 Muhtar Kaval, konuşmasının sonunda ise Meltem Mahallesi'ne inanılmaz bir rağbet gözlemlediklerini söyleyerek, gelecekte Meltem'in bir numara olacağına inandıklarını vurguladı."Stadyum inşaatı başladığı günden bu güne Meltem'de ev ve işyerlerinde fiyatlar adeta tavan yaptı. Yüzde yüz b ir artış olduğunu söyleyebiliriz. 150 bin liralık ev için bu gün 240 bin lira isteniyor. Ve bunu verip alanlar olduğunu duyuyoruz. Bu konuda çeşitli soru işaretleri de yok değil. 

Son üç aydır Meltem'de aşırı bir talebin olduğunu söyleyebiliriz. Buradan ev almak isteyenlerin sayısı her geçen gün daha artıyor.  Ben neden bu yükselişin yaşandığını da henüz çözemedim. Bugiin emlakçıların da gözde mahalleleri arasına Meltem'i soktu. 

Bize göre Meltem'de eğer bir gün kentsel dönüşüm yaşanırsa rezidansların yükseleceği en revaçta yer olacağını açıkça söyleyebiliriz.


Antalya Hilal


Geri Dön