26 / 04 / 2024

Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir?

Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, Bayburt Valiliğine Yusuf Odabaş atandı. Peki, Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir? İşte Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş..



Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, Bayburt Valiliğine Yusuf Odabaş atandı. Peki, Yeni Bayburt Valisi Yusuf Odabaş kimdir?


Yusuf ODABAŞ, 1952 yılı Samsun ili Kozlu köyünde doğdu. Öğrenimine Hasköy ilköğretim okulunda başladı. 19 Mayıs lisesini bitirdikten sonra  Ankara  Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye bölümünden 1976 yılında lisans diplomasi aldı. Aynı yıl Maiyet memuru sınavını kazanarak İçişleri Bakanlığında göreve başladı.


Sırasıyla Hayrabolu, Seydişehir, Kepsut ve Şuhut ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirerek Hekimhan ilçesine asil Kaymakam olarak atandı.

Askerliğini Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı'nda Mali Yönetim İnceleme Şube Müdürü olarak yaptı.


Daha sonra Kumluca, Olur, Espiye, Beyşehir, Bolvadin ve Bulancak ilçelerinde kaymakamlık, Sakarya, Kırşehir, Edirne, İstanbul ve Kocaeli illerinde Vali Muavini görevlerinde bulundu.


İçişleri Bakanlığınca bilgi, görgü ve yabancı dilini geliştirmek üzere İngiltere'ye gitti. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Lisansüstü eğitimini tamamlayarak "Kamu Yönetimi Uzmanı" oldu.


"İstanbul'un Sorunları ve Yönetimin Yeniden Yapılandırılması ile İlgili Yaklaşımlar" konulu yüksek lisans tez çalışmasında bulundu. İngilizce, Fransızca ve Arapça bilen Yusuf ODABAŞ, evli ve iki çocuk babasıdır.






Geri Dön