20 / 04 / 2024

Yeni Bornova Devlet Hastanesi Mayıs 2015'te açılacak!

Yeni Bornova Devlet Hastanesi Mayıs 2015'te açılacak!

Türk Sağlık Sen tarafından hastane önünde eylem yapılmıştı. Konuyla ilgili basın kuruluşlarına bilgi gönderen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Dr. Ahmet Emin Erbaycu, yeni hastanenin 5 Mayıs 2015'te açılacağını kaydetti




İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bornova Devlet Hastanesi'nin kapatılacak olmasıyla ilgili tepkilere karşılık bir basın açıklaması yaptı. Geçen günlerde Türk Sağlık Sen tarafından hastane önünde eylem yapılmıştı. Konuyla ilgili basın kuruluşlarına bilgi gönderen  İzmir  Kuzey KHB Genel Sekreteri Dr. Ahmet Emin Erbaycu, yeni hastanenin 5 Mayıs 2015'te açılacağını, mevcut hastaneninse güvenlik gerekçesiyle kapatılacağını kaydetti.


Yeni hastanenin 200 yataklı olacağını aktaran Genel Sekreter Erbaycu, "Verilecek tıbbi hizmet ölçeğiyle uyumlu olarak 200 yataklı bir hastane planlanmış olup yeni ana hizmet binası, eski binayla çakışmaktadır. Bu durum, hizmet alan hastalarımızın ve çalışanlarımızın güvenliğini tehdit etmekte ve binanın boşaltılması gerekmektedir. Kamuoyunda geçen iddiaların tersine, yeni hastanemizin yapımına ve hizmete açılışına kadar olan kısımda bölgede verilecek sağlık hizmeti diğer kurumlarla koordineli bir şekilde planlanmış, hem hastalarımız hem de çalışanlarımız açısından hizmetin aksamaması için gerekli girişimler yapılmıştır. Günlük ortalama 2000-2200 arası hastanın muayene edildiği ayaktan tedavi birimimizde hizmetin aksamasına ve hasta mağduriyetine mahal vermemek adına hastane bahçesine, toplam kullanım alanı 800 metrekare ve 34 odalı poliklinik binası yapılmıştır. Ayrıca laboratuvarlar ve görüntüleme hizmetleri, hastane bahçesindeki konteyner polikliniklerin yanına taşınmaya başlamıştır. Yine hizmetlerin aksamaması için ikinci bir proje geliştirilmiş, hastane binasının karşısında 4 katlı, 20 odalı 1200 metrekare kapalı alanı olan müstakil bir binanın kiralama işlemlerine başlanmıştır. Sonuç olarak hastanenin halen verdiği poliklinik hizmetleri, sağlık kurulu, radyolojik görüntüleme ve laboratuvar çalışmaları aynı şekilde sürdürülecektir. Bu süre içinde çalışanlarımız, verdikleri hizmet ve gelirleri açısından mağdur edilmeyecektir. Açıklamış olduğumuz alternatifler çerçevesinde sadece yataklı tedavi ve ameliyat hizmetleri, bölgedeki yakın hastaneler tarafından planlı bir şekilde verilecek olup gerekli protokoller yapılmıştır. Ayrıca bölgedeki Acil Sağlık Hizmetleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından güçlendirilmiştir. Amacımız, bölgemizdeki sağlık hizmetini güçlendirmek ve bölge halkının gelecek dönemde gelişen teknolojiye uygun, donanımlı, çağa yakışır sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamak olup bu konuda çalışmalarımızı hızlı ve planlı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu doğrultuda bölge halkına ve çalışanlarımıza, anlayışlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." dedi.





Yenigün


Geri Dön