29 / 03 / 2024

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı!

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı!

İstanbul yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 liraya satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 liraya gidiliyor ancak otopark ücreti şimdilik belli değil. Taksi ise 190 lira



29 Ekim tarihinde açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda THY'nin ilk uçuşu 31 Ekim'de gerçekleştirilecek. Türk Hava Yolları (THY), iç hat uçuşlarının her şey dahil bilet fiyatını 59 TL olarak belirledi. Ancak toplu taşıma ile ulaşımın nasıl olacağı henüz bir netlik kazanmış değil. 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye sadece 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 liraya gidiliyor ancak otopark ücreti henüz belli değil; taksi ücreti de 190 TL.

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, havaalanına en kolay iki yoldan gidilebiliyor. Birincisi E-5, ikincisi TEM. Örneğin şehir merkezinden (Beşiktaş) birinci yoldan gidildiğinde (E-5) toplam yol 73.7 kilometre oluyor. İkinci yoldan gidildiğinde (TEM) bu yol uzunluğu daha da azalıyor ve 66 kilometreye düşüyor. Fakat burada da gişe ücreti devreye giriyor. Saatte ortalama 0.45 kuruş yakan 1.6 dizel araç E-5 üzerinden gittiğinde maliyet 33.16 lira olarak çıkıyor. TEM üzerinden gittiğinde ise (gişe ücreti dahil) 32.45 lira gibi bir hesap ortaya çıkıyor. Fakat burada da otopark sorunu devreye giriyor. Belirlenmiş bir otopark henüz yok. Olsa da ücretin ne kadar olacağı şimdilik bilinmiyor.


Taksi kullanmak isteyen vatandaş ise daha fazla para ödemek zorunda kalacak. E-5 güzergahından giden bir taksi 190.50 lira yazarken, TEM'den giden bir taksinin gişe ücreti dahil maliyeti 175.75 lira oluyor.

İETT HATLARI MERAK KONUSU

Yeni Havalimanı'na şu anda sadece Mecidiyeköy'den kalkan 48 F hat numaralı otobüs gidiyor. Onun haricinde buraya giden başka bir toplu taşıma aracı yok.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni hatların 29 Ekim'de başlayacağını açıkladı fakat sayılı günler kalmasına rağmen henüz bu konuda bir adım atılmış değil. Havalimanının açılış tarihinden itibaren 10 sene süreyle İstanbul'da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle taşımacılık yapılması işini kapsayan ihale 27 Eylül tarihinde ikinci kez yapıldı. İETT'nin tahmini bedeli 468 milyon TL'den 702 milyon TL'ye çıkardığı ihaleyi 755 milyon 823 bin TL'lik teklifi sunan İBB şirketlerinden İstanbul Otobüs AŞ kazandı. Fakat söz konusu 18 hat ve ücret konusu da henüz netlik kazanmadı.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda her şey hazır!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın merak edilen inşaat süreci!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!


Geri Dön