23 / 04 / 2024

Yeni havalimanına nasıl gidilecek?

Yeni havalimanına nasıl gidilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamada yeni havalimanına giden toplu taşıma sistemlerinin 2020 yılı sonlarına doğru açılacağını söyledi.



Yapımı devam eden üçüncü havalimanının resmi açılış töreninin 29 Ekim 2018 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı.

Kuzey Marmara otoyolu inşaatının Avrupa yakası kesiminde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yeni havalimanına toplu taşımayla ulaşım konusuyla ilgili de açıklama yaptı.

Yeni havalimanına nasıl gidilecek?

Diken'de yer alan habere göre, bu konuda planlanan iki projenin olduğunu dile getiren bakan şu şekilde konuştu: “İstanbul’a çok önemli değer katacak olan İstanbul havalimanı projemiz hizmete açıldığında hava ulaşımında da yaşanan sorun ve sıkıntılar önemli ölçüde ortadan kalkacak. İstanbul yeni havalimanına toplu taşım sistemleri manasında iki önemli projemizin de yapım çalışmaları devam ediyor. Bu sistemler de Hasdal’dan, Gayrettepe’den üçüncü havalimanına yaklaşık 37 kilometre uzunluğunda ve sekiz istasyonu bünyesinde bulunduran bir metro sistemi. Halkalı’dan üçüncü havalimanına bağlantıyı sağlayacak olan 22 kilometre uzunluğunda ve altı istasyonu bünyesinde bulunduran toplu taşıma sistemi, bu sistemler de 2020 yılı sonlarına doğru hizmete alınacak.”

 

Yeni havalimanına nasıl gidilecek?


İstanbul’un 3.Havalimanı yani İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. Yeni havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa ediliyor. 3. Köprünün bağlantı noktasında olacak olan ve İstanbul içinden en rahat şekilde ulaşımın sağlanacağı yeni havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasında kuş uçuşu mesafe ise 35 kilometre.

Taksim ile mesafesi 15 dakika olan yeni havalimanı karayolu taşımacalığında Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantılı olacak. Raylı sistem olarak ise Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda sonlanacak. Terminal, raylı sistem aracılığıyla Taksim’e bağlanacak. Bu raylı sistem, eski demir yolu hattının güzergâhından da geçirilecek. Böylece, toplu taşıma aracılığıyla İstanbul’un tüm bölgelerinden ulaşım sağlanmış olacak.


Geri Dön