26 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilecek?

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı yolcu ulaşımı için geliştirilen projelerin bazılarının tamamlandığını, bazılarının çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti.. 



İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını gezen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, terminal binasında yetkililerle koordinasyon toplantısı yaptı.

İstanbul Yeni Havalimanı na nasıl gidilecek?

"Halkalı-Yeni Havalimanı projemiz 27 kilometre, 6 istasyondan oluşuyor"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cahit Turhan, havalimanına yolcu ulaşımı için geliştirilen projelerin bazılarının tamamlandığını, bazılarının çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Turhan, Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı’nın 5 duraktan oluşacağını ve bu projede çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Yenilenen D-20 Karayolu’nun tamamlanarak hizmete açılacağını aktaran Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’yle de yeni havalimanına bağlantı yapılacağını kaydetti.

Turhan şöyle devam etti:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek hızlı tren hattının da İstanbul Yeni Havalimanı’nda bir istasyonu bulunacak. 3 katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi’yle de Anadolu Yakası’ndan yeni havalimanına ulaşmak mümkün olacak. Diğer metro bağlantıları da projelendiriliyor. Gayrettepe- Yeni Havalimanı arasındaki metroyu 2019 yılı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Yine Halkalı-Yeni Havalimanı projemiz 27 kilometre, 6 istasyondan oluşuyor. Bunu da 2020 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz."

Atatürk Havalimanı'nın Yeni Havalimanı'na taşınması 45 saat sürecek!
 


Geri Dön