26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!

İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!

Dünyanın en büyük alanına sahip olan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan’da sabah 10.00’dan itibaren yolcularını ağırlayacak. Peki İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir 2019, İstanbul havalimanı ulaşım yolları 2019...



Dünyanın en büyük alanına sahip olan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan’da sabah 10.00’dan itibaren yolcularını ağırlayacak. Posta gazetesinden Hülya Çaylak'ın haberine göre, vatandaşların, İstanbul Arnavutköy'de yer alan havalimanına ulaşması için birçok alternatif bulunuyor. Yetkililer en az 3 saat önceden havalimanına gidilmesini tavsiye ediyor. 

Havalimanında toplu ulaşımın ana yükünü İETT otobüsleri çekiyor. Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden otobüsler, toplam 46 İETT aracıyla 498 sefer gerçekleştirecek. Vatandaşlar 2 tam bilet (5.20 TL) basarak bu iett hatlarını kullanabilecek. Otobüslerle ilgili her türlü bilgiye ‘iett.istanbul’dan ulaşmak mümkün.

YANLIŞ GELENE PARASIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan Otobüs AŞ’ye ait HAVAİST, İstanbul Havalimanı’na 5 hatta sefer düzenliyor. 150 lüks araçla gerçekleştirilen seferlerin fiyatları 16 ile 25 lira arasında değişiyor. Sadece İstanbulkart’ın geçerli olduğu otobüslerde internete bağlanma imkanı da bulunuyor. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmanın tamamlanmasıyla yani 7 Nisan tarihi itibarıyla hat sayısı 20’ye çıkarılacak. HAVAİST ayrıca 6 Nisan’dan itibaren 15 gün boyunca İstanbul Havalimanı yerine yanlışlıkla Atatürk Havalimanı’na gelen yolculara özel ‘ücretsiz’ ring sefer gerçekleştirecek.

İstanbul Havalimanı na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!

SAATLERİ BURADAN KONTROL EDİN

7 Nisan tarihinden sonra hat sayısı 20’ye çıkarılacak. Her türlü bilgiye ‘www.hava.ist’ adresinden ulaşılabiliyor. Diğer bir yandan Apple Store ya da Google Play’e ‘Havaist’ yazarak cep telefonuna indirilen mobil uygulamayla her hatta ilişkin saat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!


İLK METRO 2020'DE

İstanbul Havalimanı’nın raylı sistemle şehir merkezine bağlanması için Gayrettepe ile Halkalı olmak üzere iki farklı metro hattında çalışmalar devam ediyor. 2020 yılında Gayrettepe-İstanbul Havalimanı öncelikli olarak hizmete alınacak. Ayrıca Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında da raylı sistem altyapısı da kurulacak. Bu hat da gelecek sene içerisinde hizmete alınacak.

DİKKAT! BU YOLLAR KAPANACAK

-Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 5 Nisan tarihinde saat 22.00 ile 6 Nisan saat 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacak. 

-Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan tarihinde saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 12 saat trafiğe kapalı olacak. 

-İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu 6 Nisan tarihinde sabah 10.00’a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

-Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan tarihinde saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.

İstanbul Havalimanı na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!


UYGULAMAYI MUTLAKA İNDİRİN

Havalimanının klasik ulaşım yolları dışında bir de yüzde 100 yerli kaynaklarla geliştirilen ‘İstanbul Airport’ adlı mobil uygulaması bulunuyor. App Store ve Google Play üzerinden telefona indirilebilen uygulamayla, yolcular evinden havalimanına kaç dakikaya gelebileceğini görebiliyor. Ayrıca havalimanına giden alternatif güzergahlarını öğrenebiliyor.

İstanbul Havalimanı na nasıl gidilir, havalimanı ulaşım yolları 2019!


OTOPARK 15 NİSAN'A KADAR BEDAVA

Otopark ücretleri 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.Yolcular araçlarıyla Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu’ndaki bağlantı noktalarını kullanabiliyor. Hasdal Kemerburgaz ile İkitelli tarafından da bağlantı var. Otoyol ulaşımında ayrıca D-20, E-80, D-100 karayolu ve Kuzey Marmara Yolu kullanılabiliyor. Asya yakasından gelecek olan araçlı yolcular Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de ulaşabilecek.

İstanbul Havaalanı’na taşınma bu gece başlıyor!


Geri Dön