23 / 04 / 2024

Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım!

Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım!

İstanbul Yeni Havalimanı bugün açılıyor. Peki Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım...



Yap işlet devret sistemi ile İGA yatırımcılarının oluşturduğu Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu(OGG) tarafından inşa edilen, 6 ayrı pistten oluşan ve ortalama 150 milyon yolcu taşıma kapasitesi bulunacak olan İstanbul Yeni Havalimanı nerededir? İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir. 3. havalimanı ile ilgili merak edilenler haberimizde yer alıyor.

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapılan İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olma özelliğine sahip. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, metro, otobüs ve hızlı tren seferlerinin yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanının nerede olduğu ve nasıl gidileceği merak ediliyor. Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım...

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI NEREDE İNŞA EDİLDİ?

İstanbul Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede bulunuyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alanda hayata geçirilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

YENİ HAVALİMANINA NASIL GİDİLİR?

Yeni Havalimanı’ndan kent merkezine ulaşım metro, hızlı tren, taksi, otobüs ve özel araçlarla sağlanacak.

Yeni havalimanına nasıl gidilir? İşte otobüs ve metro ile ulaşım!

– İstanbul Yeni Havalimanı’na otobüs ile ulaşım


İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Yeni havaalanından şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 Türk Lirası, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 Türk Lirası ile Yenikapı-Sirkeci.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şöyle; Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy,Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.

– İstanbul Yeni Havalimanı metro ile ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak olan metro hatlarının çalışmaları sürüyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 yılınınsonunda açılması planlanıyor.

– İstanbul Yeni Havalimanı taksi ile ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA, yeni havaalanına yapılacak taksi hizmetleri konusunda İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaşma yaptı. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında talebe göre taksi sayısı artacak.

– İstanbul Yeni Havalimanı özel araçla ulaşım

İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçla ulaşım için en kolay güzergah olarak üçüncü köprü üzerinden sağlanıyor. Yeni havalimanındaki kapalı ve açık otopark kapasitesi 40 bin. İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile gelen yolcular, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Çok sayıda oto kiralama ofisinin de bulunacağı havalimanında ulaşımı kolaylaştırmak adına paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi planlanıyor.

45 soruda İGA!

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!

İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde 11 saat uçmak yasak!


Geri Dön