20 / 04 / 2024

Yeni havalimanında ilk asfalt döküldü!

Yeni havalimanında ilk asfalt döküldü!

İstanbul yeni havalimanı inşaatındaki bir numaralı pistinde asfalt dökümü başladı. İYH inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere kurulan İGA, asfalt döküm çalışmaları ile ilgili görüntüleri paylaştı.



İstanbul yeni havalimanı (İYH) inşaatındaki bir numaralı pistinde asfalt dökümü başladı. İYH inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere kurulan İGA, asfalt döküm çalışmaları ile ilgili görüntüleri paylaştı. 


Airbus A380 ve Boeing 747 gibi büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş-kalkış yapabileceği 3 bin 750 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki pistin bulunduğu alanın daha önce bataklıklarla dolu bir bölge olduğunu belirten İGA İnşaat CEO'su Yusuf Akçayoğlu, çalışmaların geldiği nokta ile ilgili olarak "Bölgenin bu hâle getirilmesi, platformun hazırlanması, ilk pistin asfalta hazırlanması inanılmaz bir özveri ve emek sonrasında gerçekleşmiş bulunuyor.Büyük gövdeli uçakların rahatlıkla inip kalkabileceği bir pist olacak. Bu kilometre taşını yakalamış olmamız gurur verici. Bu anlamda çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.


60 ŞİRKETE KİRA DAVETİ

İGA İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yeni havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama sürecinin başladığını belirtti. Keskin, 60'ı aşkın havayolu ve hizmet veren firmaya davet gönderildiğini vurguladı.


Sabah


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatındaki bir numaralı pistte asfalt dökümü başladı. Havalimanı inşaatını gerçekleştirmek ve 25 yıl boyunca işletmesini yapmak üzere kurulan İGA, asfalt döküm çalışmalarıyla ilgili görüntüleri paylaştı. İGA İnşaat CEO’su Yusuf Akçayoğlu, Airbus A380 ve Boeing 747 gibi büyük gövdeli uçakların rahatlıkla iniş-kalkış yapabileceği 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki pistin alanının daha önce bataklıklarla dolu olduğunu söyledi.  


SIRA KİRALAMALARDA

Öte yandan İGA Havalimanı İşletmesi tarafından, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer almak isteyen şirketler için alan kiralama sürecinin başladığı bildirildi.Açıklamaya göre, havacılık sektöründe Türkiye’yi bir merkez olarak konumlayacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer almak isteyen işletmeler için önemli bir süreç başladı. İGA, metrekare kiralama değerlerini, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayımlanmış olacak en son Kamu Özel İş birliği ücret tarifesini baz alarak hazırlayacak.


ŞİRKETLERE DAVET 

Ücret tarifesi, DHMİ’nin onayıyla resmiyet kazanacak. Bu doğrultuda, 60’ı aşkın havayolu şirketine ve havayollarına hizmet veren firmaya taleplerini bildirmeleri için davet gönderildi. Havalimanı açılana kadar hazırlıklarını tamamlayarak faaliyetlerine başlamak isteyen işletmelerin, 18 Kasım'a kadar talep formlarını teslim etmesi gerekiyor. 


Havayolu şirketleri yoğun ilgi gösteriyor

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, Türkiye’de bambaşka bir yolcu ve havacılık deneyimine ev sahipliği yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Buradaki faaliyetlerin her alanda sorunsuz olarak ilerlemesi bizim için çok önemli. Gördüğümüz yoğun ilgiye dayanarak söyleyebilirim ki, hem ülkemize halihazırda sefer düzenleyen ve tesis kurmuş olan havayolu şirketleri varlıklarını güçlendirmek istiyor hem de yeni işletmeler ülkemizde yolculara hizmet vermek için fırsat kolluyor."


42 km'lik bagaj taşıma sistemi

Diğer taraftan İstanbul Yeni Havalimanı'nda, toplam 42 kilometre uzunluğunda bagaj taşıma sistemi bulunacak. Bagaj Taşıma Sistemi içinde 474 tanesi direkt bağlantılı olmak üzere 567 check-in noktası bulunacak. Kendi ölçeğinde yapılmış en büyük bagaj taşıma sistemi olacak sistemde 24 adet patlayıcı tespit sistemi de yer alacak. Sistem, yılda 90 milyon yolcu bagajının işlenmesini sağlayacak ve günün en yoğun saatlerindeki bagaj akışının rahat bir şekilde taşınmasını sağlayacak bir özellikte olacak. 12 bin bağımsız taşıyıcı aracılığıyla bagaj taşınabilecek.


Büyük gövdeli uçaklar

Akçayoğlu, "Bu bölgenin bu hale getirilmesi, platformun hazırlanması, ilk pistin asfalta hazır hale getirilmesi inanılmaz bir özveri sonrasında gerçekleştirildi. Büyük gövdeli uçakların rahatlıkla inip kalkabileceği bir pist olacak. Bu kilometre taşını yakalamış olmamız gurur verici" dedi. 


Nasıl başvurulacak?

Havalimanında yer almak üzere başvurmak isteyen şirketler talep formlarına, 'www.igairport.com' ana sayfasında bulunan, 'İstanbul Yeni Havalimanı' menüsü altında yer alan 'İstanbul Yeni Havali-manı Havayolu Talep Formu' bağlantısından ulaşabiliyor.


Akşam


Geri Dön