19 / 04 / 2024

Yeni konut edinme isteği artıyor!

Yeni konut edinme isteği artıyor!

Konut tercihleriyle ilgili yapılan çarpıcı tespitlere göre, üst segmentin yüzde 29.2’si konutundan memnunken, yüzde 46.5’i ise memnuniyette kararsız, yüzde 24.3’ü de konutundan memnun olmadığı ortaya çıkardı...



EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması- RE360’ta gerçekleştirdikleri “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında, konut tercihleriyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Çocuklar ön planda

Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu tespitler üst segmentin yüzde 29.2’si konutundan memnunken, yüzde 46.5’i ise memnuniyette kararsız, yüzde 24.3’ü de konutundan memnun olmadığı ortaya koyuyor. Buna karşılık, orta segmentin, konutlarından memnuniyet oranı yüzde 15.2, memnun olmayanların oranı 32.8 iken, memnuniyette kararsız olanların oranı yüzde 52 olarak belirtildi. Konut almadaki önceliklerde de segmentler arası farklılık ortaya çıkıyor. Üst segment, konut seçiminde, yalınlık ve gösterişsiz lüks ile yönetilebilir ev anlayışını tercih ederken, orta ve alt segment konut seçiminin odağına, çocuklarının mutluluğunu koyuyor.

Kim ne istiyor?

Üst segment, hizmet alanında, sorunlar karşısında başvurulacak tek bir yetkili ile etkin site yönetimini tercih ederken, orta segment, sosyal etkinlikler ve acil sağlık hizmetini bu alanda ön plana koyuyor.  Konut özelliği olarak üst segmentin tercihleri, kişiselleştirilmiş konut içi malzeme kullanımı ile akıllı ev sistemi olurken, orta segmentin bu kategorideki tercihleri, ankastre beyaz eşya ile yüksek tavan oluyor. Proje özelliğinde de, üst segment ile orta segment ayrılıyor.

“Güvenilir olsun”

Üst segment bu alanda, benzer yaşam biçimine sahip sakinler ile yatırımcı güvenirliği ve bilinirliği ararken, orta segment bu kapsamda şehir merkezine yakınlık ile peyzajı ilk sıralara koyuyor.


Geri Dön