16 / 04 / 2024

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360

Konut tercihleriyle ilgili yapılan çarpıcı tespitlere göre, üst segmentin yüzde 29.2’si konutundan memnunken, yüzde 46.5’i ise memnuniyette kararsız, yüzde 24.3’ü de konutundan memnun olmadığı ortaya çıkardı...

Üst segmentin yüzde 29’u, orta segmentin ise yüzde 15’i konutundan memnun!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması- RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında, konut tercihleriyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 başladı!

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” bugün başladı.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Semt Güngören'deki 88 konut ile 8 iş yeri satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev sahibi olmak için hemen bakın! Büyük fırsat!

Güngören Belediyesi Semt Güngören projesindeki, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 88 adet konut ile 8 adet iş yerini satıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İstanbul'da büyük fırsat! 

Uzun yol tecrübeniz varsa bu ilana hemen bakın! Büyükşehir belediyesinden kaçırılmayacak iş fırsatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi şoförlük alanında istihdam sağlıyor. Şartları uyan herkesi ilgilendiren bu fırsat işsizliğin baş gösterdiği günümüzde ilaç gibi gelecek. Şartları araştıran herkes için derlenen bu haberi mutlaka okuyun. İşte o şartlar...

Altın büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

Canlı altın fiyatları 9 Ocak 2023 günü altın almak isteyenler ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın bugün büyük rekora koşuyor! Çeyrek ve gram altın fiyatlarını görenler çıldırdı! Hemen güncel altın fiyatlarına bakın!

Hurda fiyatlarına büyük indirim! Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? 16 Aralık 2022 fiyat listesi 

Hurda fiyatlarına bugün büyük indirim geldi. Bu indirim sadece bakır hurda fiyatlarına gelirken demir hurda fiyatları yatay seyrine devam ediyor. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 16 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Altını büyük bir girdap mı bekliyor? Eğer bu olursa yatırımcılar perişan olacak! Uzmanlar şimdi açıkladı

Fed faiz kararı öncesinde doların baskısı altın fiyatları üzerinde görülmeye devam ediyor. Fed faiz artırımlarına devam etmesi halinde altın büyük bir girdap içine mi girecek? sorusu gündemde çalkalanıyor. Uzmanlardan konu ile ilgili şimdi açıklama geldi.

Aydın Büyükşehir 6 arsa satıyor! 440 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aydın ili, Efeler ilçesi, Ata, Cumhuriyet, Kemer ve Orta mahallelerinde yer alan 6 adet arsayı satıyor. İşte fiyatları...

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte hurda 6 Eylül 2022 fiyat listesi

Hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Hurda fiyatlarında son dakika zam haberleri gündeme bomba gibi düştü. Peki bugün hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurdafiyatları kaç lira oldu? İşte hurda 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 Haberi

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması- RE360’ta gerçekleştirdikleri “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında, konut tercihleriyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Çocuklar ön planda

Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu tespitler üst segmentin yüzde 29.2’si konutundan memnunken, yüzde 46.5’i ise memnuniyette kararsız, yüzde 24.3’ü de konutundan memnun olmadığı ortaya koyuyor. Buna karşılık, orta segmentin, konutlarından memnuniyet oranı yüzde 15.2, memnun olmayanların oranı 32.8 iken, memnuniyette kararsız olanların oranı yüzde 52 olarak belirtildi. Konut almadaki önceliklerde de segmentler arası farklılık ortaya çıkıyor. Üst segment, konut seçiminde, yalınlık ve gösterişsiz lüks ile yönetilebilir ev anlayışını tercih ederken, orta ve alt segment konut seçiminin odağına, çocuklarının mutluluğunu koyuyor.

Kim ne istiyor?

Üst segment, hizmet...