25 / 04 / 2024

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 başladı!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 başladı!

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” bugün başladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslar arası liderler, geleceğin yıldız yatırım coğrafyaları olmaya kararlı şehirlerin tam desteğini alan “RE360”, büyük bir ilginin yanı sıra sektörün gündemini uzun süre meşgul edecek ve hatta geleceğine yön verecek çarpıcı açıklamalara sahne oldu.

 

AremasGayrimenkul’ün ana sponsorluğunda FourSeasons Hotel İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirilen“RE360”a 500’ü aşkınüst düzey yönetici katıldı. Katılımcı profiliniyatırımcı, geliştirici, mimar, sektör tedarikçisi, finansçı, danışman, bilişim teknolojicisi, akademisyen, şehir plancısı ve turizmciler oluşturdu. 5-6 Aralık 2017 tarihlerinde iki gün boyunca Türkiye’de gayrimenkul sektörünün odaklanacağı “RE360”, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı AviAlkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközerev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

 

“RE360”,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra aralarında Emlak Konut ve TOKİ’nin de bulunduğu kamu kuruluşları tarafından desteklenirken, 360 derecelik bakış açısıyla hazırlanmış buluşma, özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslararası mesleki toplum kuruluşlarının da tam desteğini aldı.”RE360”ı Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, Alışveriş Merkezleri veYatırımcıları Derneği (AYD), Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GISP), Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL),İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER),İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSTANBULSMD), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları  Derneği (KONUTDER), Türk Serbest Mimarlar Derneği (TÜRKSMD), Turkish Stones, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Türkiye Turizm Yatırımcıları  Derneği (TTYD) veYazılım Sanayicileri Derneği (YASAD)’nin de aralarında olduğu mesleki toplum kuruluşları desteklerken uluslararası kuruluşlar da yakın bir zamanda uluslararası bir platforma taşınacak “RE360”a kayıtsız kalmadı. “RE360”ın ve Türkiye’nin geleceğine inanarak destek veren kuruluşlar arasında gayrimenkulde dünyanın en önemli ve en büyük fuarlarından biri olarak nitelendirilen MIPIM’in yanı sıra Urban Land Institute (ULI) de yer aldı.

 

Tüketicinin gayrimenkule bakış açısındaki değişimi gözler önüne sürecekinteraktif bir oylama, verimlilik ile sürdürülebilir bir geleceğe odaklanmış etkinlikler ve her biri kendi alanında Türkiye’nin en önemli isimleri olarak tanınan35 konuşmacının yer aldığı 16 oturum gibi zengin bir içerikle kurgulanan “RE360”’ta sadece Türkiye’nin alanındaki en iyi isimleri değil, uluslararası isimler de ufuk açan, sorun çözen, işbirliğine ve yatırıma odaklanan değerlendirmeleriyle sahneye çıkıyorlar.

 

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 başladı!

 

“RE360”ın ilk gününde konuşmacıların açıklamalarından dikkat çeken satır başları şöyle oldu:

“RE360”ın açılış konuşmalarını AviAlkaş ve Yonca Aközer yaptı. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı AviAlkaş, gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla tüm bileşenleriyle bir araya getiren “RE360”a özel sektör ve kamu sektörünün verdiği tam destek için teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Yakın bir zamanda uluslararası platforma taşınacak bu büyük buluşmanın hem tüketici hem de sektör için ortak fayda sağlayacağına ve yeni işbirliklerinin önünü açacağına inancımız tamdır.”

 

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise ilk tohumları altı yıllık süreçte Türkiye temsilciliğini üstlendikleri MIPIM sırasında yapılan sohbetlerde atılan, son iki yılda ise aktif olarak çalışmaya başladıkları “RE360” ile gayrimenkulle ilgili herkesi ve her şeyi bir araya getirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, sektöre, verdiği destek için teşekkür etti. Sektörün bir ihtiyaç olarak dile getirdiği bu etkinliğin her biri kendi alanında Türkiye’nin en etkin isimleri arasında gösterilen konuşmacıların yanı sıra dünyada da uzman olarak nitelendirilen isimlerin açıklamalarıyla gayrimenkul sektörüne yeni ufuklar açacağını söyleyen Aközer, “Geliştirilecek işbirlikleriyle de Türkiye coğrafyasına yeni projeler kazandırılacağından eminiz” dedi.

 

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise “Toplumsal Dip Dalgalar ve Bizim Akvaryumun Dışındaki Türkiye” başlıklı konuşmasıyla gayrimenkul sektörü ile toplum arasındaki ilişkinin önemi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Son otuz yılda göçle, metropolleşmeyle, iletişim ve ulaşım teknolojileriyle gündelik hayatta pek çok değişiklik olduğuna işaret eden Bekir Ağırdır, değişen gündelik hayatın ritminin zihin haritalarında yarattığı değişiklikleri anlattı. Bu çerçevede toplumun ve bireyin hayatını etkileyen dip dalgaların geleceği nasıl etkileyeceği, kentleri ve metropolleri nasıl değiştireceği hakkında öngörüler paylaşan Bekir Ağırdır, günümüz toplumu için konut ve evin neyi ifade ettiği hakkında da ilginç tespitlerde bulundu. Bekir Ağırdır, değişimi yönetmenin son derece önemli olduğunu belirterek, bu noktada en tehlikeli değişim olarak fark edilmeyen değişimi gösterdi. Değişimi yönetmede görünen ile görünmeyen arasında, rasyonellik ile duygu ve psikoloji arasında, bilinen modeller ile yeni modeller arasında denge kurmayı en önemli etkenler olarak gösteren Bekir Ağırdır, günümüzdeki en önemli değerleri ise aktörlere göre değil meselelere göre pozisyon almak, insan haklarına saygılı şirket olmak ve ahlaklı şirket olmak diye özetledi.


Geri Dön