20 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 7 Temmuz'da!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 7 Temmuz'da!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki konutların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 7 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.



Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki konutların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 7 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak. İhalenin muhammen bedeli 413 milyon 602 bin 351 TL olarak belirlendi.


KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığından:

İHALE ADI: Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım İşi
İDARENİN ADI:  Ankara  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı)
İHALENİN KISA ÖZETİ: 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. Maddesine Göre “Kapalı Teklif Usulü” ile; 22 Adet Taşınmazın (Tablo-2) Arsa Payı Devri Karşılığında; Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanında Yer Alan 8 (Sekiz) Adet Parsel (Tablo-1) Üzerine Kat Karşılığı İnşaat Yaptırılacaktır.
İDARENİN ADRESİ: Hipodrom Caddesi No: 5, B Blok Kat: 15, Yenimahalle/ANKARA
İHALENİN YAPILACAĞI ADRES: Hipodrom Caddesi No: 5, B Blok Kat: 1, Encümen Toplantı Salonu, Yenimahalle/ANKARA İHALENİN YAPILACAĞI TARİH/SAAT: 07/07/2020; saat:14.00
İdaremiz tarafından; “2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Kapsamında; Aşağıda Tablo-2’de yer Alan 22 Adet Taşınmazın Arsa Payı Devri Karşılığında; Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanında Tablo-1’de Yer Alan 8 (Sekiz) Adet Parsel Üzerine Kat Karşılığı İnşaatı İşi” yapılacak olup, aşağıda belirtilen hususlar ihale şartları olarak aranmaktadır.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 7 Temmuz da!

1-) İşin Tahmini Keşif Bedeli; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “2020 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkındaki Tebliğ” e göre; 413.602.351,85-TL (Dörtyüzonüçmilyon altıyüzikibin üçyüzellibir-Türk Lirası, seksenbeş-Kuruş) dir.
2-) İhale, 07/07/2020 tarihinde 14:00 saatinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi binası içerisindeki, Hipodrom Caddesi No: 5, B Blok Kat: 1 Yenimahalle-Ankara adresindeki Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacaktır.
3-) İhaleye ilişkin geçici teminat bedeli 13.000.000,00.-TL (Onüçmilyon-Türk Lirası)’dir.
4-) İhale Dosyası’na ait şartname ve ekleri; Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı’ndan 5.000,00.-TL (Beşbin-Türk Lirası) bedel karşılığında ihale tarihinden en geç 1(bir) gün önce mesai saati bitimine kadar satın alınabilir. İhale ile ilgili bilgi ve belgeler Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı, (Hipodrom Caddesi No:5, B Blok Kat: 15 Yenimahalle/Ankara) adresinden görülebilir.
5-) İhaleye katılmak için istenilen suret belgeler, noter tasdikli olacak ve bu suretlere ayrı ayrı yevmiye numarası alınacaktır.
6-) İstekliler, İhaleye katılmak için örneğine uygun teklif mektubu ile birlikte;
a) Kanuni ikametgahı olması (tebligat için adres göstermesi),
b) Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi (2020 yılı onaylı)
c) Noter tasdikli imza sirküleri,
d) Noter tasdikli vekaletname (gerekiyorsa),
e) İsteklilerden, bu ihalede; son on beş yıl içinde sözleşme kapsamında tek seferde toplam inşaat alanının %25(yirmibeş)’inden az olmamak üzere ihale konusu veya özel işler ile benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler istenecektir. Benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işlere denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri olarak belirlenecektir. Bu kapsamda; 11.06.2011 tarih ve 27961 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliği"nde yer alan B/II ve/veya B/III grubu işler benzer iş olarak kabul edilecektir.
f) Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin olarak; İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan öncekiyıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri teklif dosyasında sunulacaktır. İş hacmini gösteren belgeler olarak; toplam cirosunu gösteren gelir tablosu, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarını gösteren faturalar, İsteklinin cirosunun teklif ettiği bedelin % 25’inden, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarı için ise teklif edilen bedelin % 15’inden az olmaması gerekir. Ayrıca bu kriterlerin tamamı birlikte aranır ve bu
belirtilen kriterlerin tamamı bir önceki yılda sağlanmalıdır.
g) Yeni tarihli Gelir ve Kurunlar Vergisi borcu bulunmadığına dair belge,
h) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre, yasaklı olmadığına dair belge,
i) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış 13.000.000,00.-TL
(Onüçmilyon-Türk Lirası) tutarında Geçici Teminat Mektubu verilecektir. Geçici teminat nakit para ise; Ankara Büyükşehir Belediyesi Veznesine yatırılıp alınacak alındı makbuzu verilecektir.
j) İstekli şirket ise, onaylı şirket tüzüğü,
k) Yer görme belgesi,
l) İstekliler istenilen belgelerle birlikte teklif mektuplarını en geç ihale gününden 1 (bir) gün önce mesai bitimine kadar “Hipodrom Caddesi No: 5, B Blok Kat: 7, Yenimahalle/ANKARA” adresindeki ihalenin yapılacağı Encümen Başkanlığı (Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı)’na makbuz karşılığında vermesi şarttır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait
olduğu, isteklinin adı, soyadı veya ticari unvanı ile açık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez.
m) Bu işin ihale şartnamesi ve eklerinin satın alındığına dair, alındı makbuzu,
7-) İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek tutar, rakam ve yazıyla okunaklı bir şekilde (silinti, kazıntı olmayacak), yazılacaktır.
8-) Tablo-1’de sunulan konut sayısına bağlı inşaat alanlarının, Tablo-2’de belirtilen taşınmazların arsa payı devri yapılarak, kat karşılığı inşaat esasına göre ve ekli mahal listesine uygun olarak, asgari toplam 135.082,60 m² yapı inşaat alanlı 1001 Adet Konut yaptırılacaktır.
İhale şartnamesi, sözleşme ve eklerine göre teklif edilen süre içerisinde ihtiyaç duyulacak olan zemin etüdlerinin, harita işlerinin, uygulama (tatbikat) mimari ve mühendislik projelerinin yaptırılması ve bu işe ilişkin inşaat uygulamaları ve yine bağlı inşaat Uygulama Danışmanlık (Müşavirlik) işlerinin yapılmasını, anahtar teslimi şeklinde, iskan ruhsatı alınmış, kat mülkiyetine geçilmiş, tüm ada içi alt ve üst yapı bağlantıları yapılmış (ferdi abonelikler hariç), ada içi peyzaj ve çevre düzenlemesi, iksa ve zemin iyileştirilmeleri bitirilmiş olarak İdare’ye teslim edilmesi işi olup, uygun bedelin belirlenmesinde; Madde 2 Tablo-1’de belirtilen arsalar üzerine; 1001 Adet
Konut dahil olmak üzere toplam 135.082,60 m² yapı inşaat alanını İdare adına yapmayı taahhüt
etmiş ve ilave olarak İdare’ye, sözleşme aşamasında ………………………..-TL.
(……………………………-Türk Lirası) ödemeyi teklif eden ihale şartnamesinde belirtilen niteliklere haiz yüklenici tercih edilecektir.
9-) İşbu ihale ilanı, genel bilgi niteliğinde olup, arsa payı devri karşılığı inşaat yaptırılması işinde, ihale şartnamesi ve eklerinde bulunan hükümler uygulanacaktır.
İlan olunur.


Geri Dön