19 / 04 / 2024

Yeni Mamak'a bin konut yapılacak!

Yeni Mamak'a bin konut yapılacak!

Başkent’in önemli proje alanlarında incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yeni Mamak bölgesinde bin adet konut yapacağız” diye açıklama yaptı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yla birlikte Başkent’in önemli proje alanlarında incelemeler yaptı. İlk olarak Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje alanını ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Kurum ve Başkan Tuna, projenin bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Bakan Kurum, Başkent’e yakışır projeleri destekleyeceklerini sözlerinde vurgulayarak, “Başkentimize yapılacak projeleri Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte gezdik. Mamak’ta kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledik ve vatandaşlarımızla görüştük. Yeni Mamak bölgesinde bin adet konut yapacağız. Konutlar hak sahiplerine teslim edilmek üzere  TOKİ  tarafından yapılacak ve en kısa sürede inşaatlarına başlanacak. Mamak bölgesinde inşaatını bitirdiğimiz Karaağaç ve Altıağaç bölgesinde de bin 500 konut için hak sahiplerine verilmek üzere Büyükşehir Belediyemiz ile protokol imzalayacağız. İsteyen hak sahipleri talep etmeleri halinde o haklardan faydalanabilecekler. Ankara’nın ihtiyacı olan her projeye bakanlık olarak destek verme niyetindeyiz. Başkentimizi bulunduğu konumdan daha yukarı çekmek adına yapılması gereken ne varsa el birliği ile teşkilatımızla, belediye başkanlarımızla birlikte karar verip Ankaralılara hizmet etmekten gurur duyuyoruz ve bu hizmetleri de inşallah daha da artıracağız” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön