25 / 04 / 2024

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıları tahliye kabusu sardı!

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıları tahliye kabusu sardı!

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıyı gerekçe göstermeksizin çıkarma imkanına kavuşan gayrimenkul sahiplerinin bir bölümü, daha yüksek kazanç için mevcut kiracılarını tahliye etmeye ya da bu kozu kirayı artırmada kullanmaya başladı...



Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıyı gerekçe göstermeksizin çıkarma imkanına kavuşan gayrimenkul sahiplerinin bir bölümü, daha yüksek kazanç için mevcut kiracılarını tahliye etmeye ya da bu kozu kirayı artırmada kullanmaya başladı. 


Sadece konut kiracıları değil, dükkan kiralayanlar da zora düştü. İstiklal Caddesi, Taksim, Eminönü ve Sultanahmet gibi turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki tarihi mekanların bir bölümü kapanma riskiyle karşı karşıya geldi. 


10 yılını doldurmuş ve bölgesinde markalaşmış onlarca işyeri sahibi de, mülk sahiplerinin eline geçen '10 yıl' kozu nedeniyle ya dükkanından oldu ya da tekrardan masaya oturarak kira ücretlerinde güncelleme yapmak zorunda kaldı. 


Konuyla ilgili Meclis'e de çok sayıda şikayet ulaştı. Bunun üzerine yasa teklifi hazırlandı. Yeni düzenlemeyle adreste markalaşmış işyerleri boşaltılamayacak. Kiralar da keyfi olarak artırılamayacak.


Sabah 


Geri Dön