25 / 04 / 2024

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan Yeni Zigana Tüneli'nin girişinde yaptığı basın açıklamasında, Trabzon'un üretim ve ticaret faaliyetlerini katbekat artıracak olan ülkenin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünelleri arasında ye ralan Zigana Tüneli'ni, yarın hizmete açarak muhteşem bir eseri daha Trabzon ve bölge ile buluşturacaklarını dile getirdi.

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Açıklamasında ülkemiz adına mühendislik harikası önemli bir projeyi daha hayalden gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, "Gün geçmiyor ki tüm Türkiye'de ve güzel Trabzon'umuzda yeni bir açılış olmasın, dev bir eser hizmete girmesin. Hem hükümetimizin yatırımları hem de AK Partili yerel yönetimlerimizin çalışmaları sayesinde Türkiye'yi ve Trabzon'u dev projelerle dört baştan imar ve ihya etmeye devam ediyoruz." dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, ülkemizin, coğrafi açıdan çok önemli bir konuma sahip olduğuna değinerek, bu sebeple ulaştırma ve haberleşme stratejisini bölgesel ve küresel boyutlarıyla planlanmak ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, bunu gerçekten hareketle özellikle ulaşım alanında uluslararası entegrasyonu, ekonomik kalkınmanın en önemli dinamolarından biri olarak gördüklerini söyledi.


Geri Dön