26 / 04 / 2024

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Yenikent Stadı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Başkent Ankara'daki 'Osmanlı Stadyumu' olarak da bilinen Yenikent Stadı'nın, Osman Gökçek'e ait Osmanlıspor’a 25 yıllık bedelsiz tahsisi, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Yenikent Stadı, yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.



Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in başkanlığını yaptığı Osmanlıspor'a 25 seneliğine ücretsiz verilen ve adı “Osmanlı Stadyumu” olarak değiştirilen Yenikent Stadyumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Gökçek sonrası başkanlığı yürüten Mustafa Tuna döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, Osmanlıspor ile imzalanan sözleşme iptal edilmişti.

MAHKEME TAHLİYEYE KARAR VERDİ

ABB'nin 11 Eylül 2018 tarihinde oy birliğiyle aldığı karar, Osmanlıspor Kulübü'ne tebliğ edildi. Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor'un için, Mustafa Tuna döneminde dava açılmış, Mansur Yavaş döneminde de tebligat gönderildi. Mahkeme, ABB lehine verdiği kararda, Osmanlıspor'un stadı tahliye etmesi gerektiğini de bildirdi.

Mahkemenin stadın tahliye emri, dün zabıta ve polis tarafından Osmanlıspor yönetimine tebliğ edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufuna alınan stadyumun, yasalara uygun biçimde devri için ABB yetkilileri ile Ankaraspor ve Osmanlıspor yönetimi arasındaki görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.


Geri Dön